Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki dio naše kuće

Moja uvjerenja oduvijek su bila, da zajedno možemo ostvarivati svoja prava samo na Ustavnim načelima, koja se zasnivaju na demokratskoj, građanskoj, ekološkoj i državi socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava. Jedino na tom konceptu države mogu se uvažavati ljudska prava, svih njenih građanki i građana, kazao je Dejan Tmušić, aktivista za ljudska prava OSI.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP – Za našu kuću” i nosiocu liste Nikoli Đuraškoviću.

“Upravo sam od gospodina Nikole Đuraškovića, dok smo formalno bili na suprotnim stranama, imao najsnažniju podršku za sve moje inicijative na zagovaranju ljudskih prava za OSI. Time je pokazao širinu i viziju, da je interes građana iznad svake politike”, rekao je on.

Stoga, sve što radi gradonačelnik Prijestonice Đurašković i lokalna samouprava, na njenoj transparentnosti, afirmaciji inkluzinog pristupa za sve njene građanke i građane, Tmušić poručuje da imaju njegovu snažnu podršku, kao i “nadu da se ovakve politike prenesu i na nacionalnom nivou”.

“Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo unaprijediti i sačuvati svaki dio naše kuće i uraditi je tako da bude udobno mjesto za sve njene građanke i građane, a to znači, da se svi jednako pitamo i odlučujemo o kvalitetu života svih nas. Stoga čuvajmo i uređujmo našu jedinu kuću koju imamo, jer to niko neće raditi umjesto nas”, zaključuje Tmušić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

OO BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i...

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom...

Perović: Temeljni ugovor veleizdajnički akt, Đukanović nije izgubio izbore...

"Tim Temeljnim ugovorom Srpska pravoslavna crkva, okupatorska, dobila je pravni dokument koji je predan odmah (Aleksandru) Vučiću....

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare