Tužilaštvo formiralo predmet protiv aktivistkinje Alekse Bečića zbog neovlašćenog snimanja starice!

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet protiv aktivistkinje Demokratske Crne Gore Jelena N. Manojlović koja je na društvenim mrežama objavila tajno snimljenu fotografiju starice, a kojoj se pritom i narugala.

“Obavještavam Vas da je u vezi sa događajem koji opisujete, formiran predmet na osnovu tekstova objavljenih na internet portalima, povodom čega će, nakon sprovedenih radnji u izviđaju, biti donijeta odluka da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, saopštila je u odgovoru za portal Aktuelno državna tužiteljka Nataša Bajčeta.

Kako je portal Aktuelno juče objavio na društvenim mrežama aktivistkinja Demokrata iz Žabljaka Jelena N. Manojlović je objavila fotografiju starice koju je posjetila, kako bi radila anketu, i pritom joj se narugala zbog slika koje ima u svojoj kući.

Podsjetimo, ovo je zvanično drugi formiran predmet u posljednjih 20-ak dana protiv nekog iz partije Alekse Bečića. Početkom avgusta je zbog neovlašćenog slikanja maloljetnice u Beranama priveden, a potom i formiran predmet protiv potpredsjenika lokalnog odbora Janka Stavljenića, koji je i šef opštinske Uprave prihoda. Tužilaštvo taj predmet još izviđa, saopšteno je juče portalu Aktuelno.

Manojlović je odmah nakon što je objavila neovlašćeno snimljenu fotografiju vrlo brzo i ugasila Twitter profil.

Sporna objava Jelene Manojlović

Demokrate su juče na svaki način pokušavale da ignorišu priču, jer su na prozivke Savjeta mladih DPS odgovorili da ta opoziciona partija “nastavlja sa svojim besmislicama i smjehotresnim saopštenjima”, čime su dodatno ponizili jednu staricu.

Takođe, Demokrate su pokušale da sakriju na svaki način da je Manojlovićka njihova članica, ali nijesu uspjeli. Portal Aktuelno došao je u posjed fotografija Jelene Manojlović.

Manojlović

Na ovaj sraman skandal juče je reagovao Savjet mladih DPS koji smatra da njihove kolege iz Demokratske Crne Gore nijesu savladale osnovne lekcije lijepog ponašanja i ophođenja prema starijima. Ponašanje pojedinaca iz mladih Demokrata koji su svojim ponašanjem juče izazvali revolt crnogorske javnosti, dodaju, smatraju odrazom društvenog posrnuća.

“Elementarna je stvar u svim vaspitnim kanonima poštovanje starijih i nemoćnih, međutim čini se da kolege iz Demokratske Crne Gore nijesu savladale osnovne lekcije iz lijepog ponašanja i ophođenja koje bi trebalo da bude lična karta svakog mladog čovjeka. Kako smo navikli da, i onda kad ne predstavljamo partiju, mimo partijskih aktivnosti, generacijama naših đedova pružimo ruku, zgroženi smo podsmijehom koji je stigao sa adrese omladinke, koja je dok je, kako tvrdi, obavljala svoje vanpartijske aktivnosti, prouzrokovala neprijatnost starici koja u svojoj kući drži sliku predsjednika Crne Gore”, stav je Savjeta mladih DPS-a.

“Kao omladinski aktivista jedne političke partije, koleginica mora biti svjesna odgovornosti koju na svojim leđima nosi i nastojati da mladima Crne Gore, bez obzira na političke razlike, bude primjer u svemu. Ipak, kako se osvjedočila juče kao pojedinac nedorastao zadatku da bude progresivan član društva, želimo da vjerujemo u to da će Demokratska Crna Gora osuditi ponašanje svoje aktivistkinje i ukazati da bezobrazluku, bezobzirnosti, bahatosti i nevaspitanju nije mjesto u krugovima omladinskog djelovanja”, zaključuju iz Savjeta mladih DPS.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare