test

U Podgorici zavšen protest, Mirjačić:  Pozivam vas noćas nemojte da pravite blokade, i sami vidite da nas je malo

Standard

23/05/2024

17:18

Ispred Vlade u toku je novi neprijavljeni skup na kojem učesnici iskazuju nezadovoljstvo time što će Crna Gora u Ujedinjenim nacijama podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.



Na bulevaru Stanka Dragojevića je stotinak ljudi, a među njima su i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanik te stranke Vladimir Dobričanin, bivša ministarka Vesna Bratić, te predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, ali i paroh podgorički SPC Predrag Šćepanović.

Ponovo se obratio direktor škole “Bajo Pivljanin” Milutin Mirjačić poručivši da su čuli da je usvojena sramna rezolucija.

“Sinoć su zloupotrijebili moje riječi”, kazao je on.

“Rekao sam nemojte da pravimo barikade a možda će biti barikada kao na litijama ako nas 100 hiljada bude bilo. Pozivam vas noćas nemojte da pravite blokade. I sami vidite da nas je malo. I ne možemo tako da pobijedimo. Mi smo na neki način ispisali istoriju, ali oni koji su danas glasali za svoja pokoljenja vraćalo im se tako kako su činjeli. Amerika je najveća zločinačka zemlja na svijetu. Opet želi da nas posvađa. Bićemo pobjednici samo ako budemo složni”, kazao je Mirjačić.

.

Podsjetimo, policija je prethodno saopštila da se protest ispred Vlade organizuje suprotno zakonu i pozvala građane da doprinesu očuvanju reda i mira.

Iz Uprave policije su saopštili da da će snimati novo neprijavljeno javno okupljanje.

Okupljeni i danas nose trobojke, srpske zastave i majice sa simbolom Z.

Skupu prisustvuje predsjednik Opštine ZetaMihailo Asanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)