test

Upravni sud odbacio tužbu Kusovca

Standard

05/12/2022

13:49

Upravni sud Crne Gore odbio je tužbu bivšeg predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca, kojom je tužio Skupštinu opštine Tivat koja ga je 16. oktobra 2020. godine razriješila sa funkcije, javlja Radio Tivat.



On je u tužbi tražio troškove spora, kao i osporavanje Odluke, te da su njome povrijeđena prava tužioca da na valjan način učestvuje u postupku čime je povrijeđeno njegovo pravo na izjašnjavanje.

U odgovoru na tužbu, SO Tivat je osporila sve navode tužbe, navodeći da ostaje pri osporenoj odluci, sa predlogom da sud tužbu odbije kao neosnovanu, što je, nakon ocjene navoda tužbe, odgovora i spisa predmeta, sud i naša oda je tužba neosnovana.

Utvrđeno je da je predlog Odluke o razjrešenju tužioca, kao predsjednika opštine Tivat, podnijet od strane 15 odbornika. U obrazloženju predloga za razrješenje navedeno je „da Kusovac nije obezbijedio funkcionisanje organa uprave, sporovođenje strazeškog plana Opštine za period 2019-2022., te da nijesu preduzete pravne radnje u pravcu povrata sredstava po pravosnažnoj i sudskoj odluci u iznosu od 1.456,000,00 u predmetu „Dalmacija vino“ Split, što je oštetio budžet Opštine Tivat za 5,6 miliona eura potpisivanjem nezakonitog ugovora sa Adriatic Marinasom, kojim Opština odustaje od naplate komunalnog otpremanja zemljišta i mnogi drugi razlozi“.

Odluka o razrješenju donijeta je na osnovu javnog glasanja 17 odbornika. Sud nalazi da je osporena Odluka zakonita i da su navodi tužbe neosnovani.

„Procedura postupka razrješenja predsjednika sprovedena je u cjelosti u skladu a odredbama Poslovnika o radu Skupštine opštine Tivat, Statuta opštine i zakona o lokalnoj samoupravi“- stoji između ostalog u presudi.

Izvor (naslovna fotografija):

Opština Tivat

Ostavite komentar

Komentari (0)