URA: Zaustaviti gradnju ispod Ljubovića, Vukoviću teško da prizna sopstvenu grešku

Podgorička URA ponovo je apelovala na gradonačelnika Glavnog grada Ivana Čađenovića da se riješi problem gradnje ispod Ljubovića.

Iz URA podsjećaju da je Glavni grad dozvolio izgradnju nove stambene zgrade na prostoru između četiri ranije izgrađene zgrade.

“Zbog toga mjesecima pozivamo Glavni grad da zaustavi navedenu gradnju i razmijeni parcele sa investitorom, kao i da Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) stavi van pravne snage navedeni DUP iz 2009. godine i započne temeljnu sanaciju već devastiranog prostora”.

U saopštenju se navodi da je “11 godina Glavni grad, od čega dvije godine gradonačelnik Vuković, svjesno okretao glavu i bježao od donošenja novog DUP-a za dio grada ispod Ljubovića”, kako bi se spriječio “urbanistički haos koji je po starom DUP-u bio dozvoljen i stimulisan”.

“Onda je dva mjeseca Vuković branio taj katastrofalni DUP, pozivajući institucije na reagovanje “samo ukoliko nešto nije po tom (vizionarskom) DUP-u“. Onda su rukave zasukle strukovne organizacije, besplatno radeći posao koji je davno trebala uraditi inspekcija, pa Vukoviću dostavile na desetine primjera kršenja DUP-a koji je branio. A od tada, već mjesecima, Vuković kukavički odbija da se oglasi i da odgovori na desetine novinarskih poziva da u emisijama odbrani svoju ulogu u ovom procesu, ukazujući se samo na unaprijed naštelovanim svečanostima, kada treba otvoriti neki spomenik ili podići zastavu”, ukazala je podgorička URA.

Dodaju da skoro dva mjeseca od početka pregovora sa investitorom oko razmjene parcela, ni “Vuković, kao glavni krivac ukupnog haosa, a ni njegov Glavni gradski arhitekta (GGA) Filip Aleksić, ne žele javno saopštiti u kojoj su fazi ti istorijski pregovori, te kada će presjeći Gordijev čvor ispod Ljubovića”.

“Krajnje je vrijeme da gradonačelnik Vuković makar pokuša raditi posao za koji ga debelo plaćamo, pa odgovori na pitanja od kojih zavisi kvalitet života nekoliko hiljada naših sugrađanki i sugrađana, koji žive na devastiranom prostoru ispod Ljubovića. Razumijemo da je Vukoviću teško da prizna sopstvenu grešku i uvidi ogromnu odgovornost, koju lično nosi u čitavoj priči. Ali ne smijemo dozvoliti da se zbog njegove političke kalkulacije rješavanje tog problema bespotrebno rasteže, odugovlači i komplikuje, već se isti mora riješiti u najskorijem mogućem roku”, ukazala je podgorička URA.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Medicinska sestra iz vrtića Pčelica zaražena koronavirusom, djeca u...

Nakon izvršenog testiranja, u četvrtak oko 23 sata, potvrđeno je prisustvo virusa Covid 19 kod medicinske sestre...

Bolton: Predsjednici Srbije i Kosova željeli korekciju granica

Kako prenosi Gazeta ekspres, Bolton je na posredan način priznao da je bio upoznat sa tom idejom,...

Potresna scena iz Novog Pazara: Dijete prima infuziju ispred...

Društvene mreže prepune su komentara o ovoj fotografiji, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju,...

Stotine slonova umrlo u Africi

Niko ne zna zašto životinje umiru, a rezultati iz laboratorije neće doći još sedmicama.

Nikolić: Sakupljači potpisa da se manu projekta podjela

Nikolić je reko da njihova namjera nijednog trenutka nije bila da prebrojavaju, dijele i prave različite spiskove...

NAJČITANIJE

Gdje je danas “dječak vještac” čije su slike užasnule...

Mali Houp tada je imao dvije ili tri godine i preživio je zahvaljujući Anji i organizaciji koju...

Slučaj koronavirusa u vrtiću “Pčelica”, zaražena vaspitačica

Prema nezvaničnim informacijama vaspitačica vrtića Pćelica - JPU “Ljubica Popović”, pozitivna je na COVID 19, zbog čega...

Svega 23 aktivna vojna lica potpisala pismo podrške SPC

Inače, inicijatori pisma podrške koje je ponuđeno profesionalnim vojnim licima na službi u Vojsci Crne Gore da potpišu,...

Ljekari kažu da temperatura nije najpouzdaniji simptom infekcije: Prije...

Budući da Covid 19 donosi i mnogo asimptomatskih slučajeva, provjera temperature nije pouzdan način, piše statnews.com. Na...

Istraga španske policije: Ubice Miloša Peruničica praćene i prije...

Kako piše španski portal marbellaconfidencial.es, u Barseloni su uhapšene tri osobe, dvi je su imale lažna hrvatska...

Komentari

avatar