Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od pola miliona eura ustupljen MUP-u za prevoz stranih štićenih ličnosti

Počela je 10. sjednica Vlade Crne Gore

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio apel da započnu sa intervjuima vezano za izbor članova Sudskog savjeta i da se krene sa izborom Sudskog savjeta.

Vlada je usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

”Nema novih nameta za građane, vrši se legalizacija platnog prometa”, istakao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Vlada je donijela odluku da akciza za gorivo bude i dalje umanjena za građane i privredu, da bi se u obuzdale cijene i plaćalo jeftinije gorivo. Odluka kojom je država smanjila akcizu za 50 odsto važi do 5. jula. Damjanović je saopštio da će mjera biti nastavljena do kraja avgusta.

Usvojen je i Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu.

Majbah MUP-u na korišćenje

Vlada je na sjednici uvažila prijedlog Ministarstva finansija da se vozilo Mercedes benz model Maybach S650 HM542 ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) na korišenje i to isključivo za prevoz stranih štićenih ličnosti.

“Vozilo je procijenjeno na preko 456.000 eura. Već godinu sjedni neiskorišćeno i značajno je izgubilo na vrijednostu”, naveo je ministar finansija.

Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi, kako je ocijenio, za godinu-dvije vozilo bi mogli polako otpisivati u staro govožđe i prodavati.

“U komunikaciji sa UP sam dobio zahtjev da se to vozilo, upravo zbog toga što gubi vrijednost i nije se moglo prodati, koristi isključivo za prevoz stranih državnika štićenih ličnosti i predsjednika međunarodnih orgnizacija. Crna Gora tako vozilo nema i iz bezbjednosnih razloga postji potreba da se taj auto koristi na taj način, dok se na transparenta i efikasan način ne nađe model da se to i drugo vozilo iste marke ne kosrit za prevoz bilo koga u Crnog Gori”, rekao je Damjanović.

Premijer je članove Vlade zamolio da budu što racionalniji u korišćenju službenih automobila, ali da to zamole i svoje službenike.

”Da posle radnog vremena, osim ako to im služba zahtijeva, da ne koriste službeno vozilo. Ne želim da vidim da se sa službenim vozilima ide po plaža. Sve prijavite kabinetu premijera. Prema tome ćemo biti restriktivni i preduzimaćemo mjere”, poručio je premijer.

Sjednicu Vlade možete pratiti na našem portalu

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Najstarija osoba na svijetu savjetuje da se sklonimo od...

https://twitter.com/MariaBranyas112/status/1500084429573742592?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500084429573742592%7Ctwgr%5E771c61af66a53ea986eafaf9dd081c07b06ca664%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtcg.me%2Fmagazin%2Fzanimljivosti%2F397451%2Fnajstarija-osoba-na-svijetu-savjetuje-da-se-sklonimo-od-toksicnih-ljudi.html Rođena u San Francisku, u Kaliforniji, 4. marta...

O smjeni Kovačevića 10. februara u nikšićkom parlamentu

Predlog za razrješenje, kao i izbor i naimenovanja dvije su tačke dnevnog reda na sjednici koja će...

Na Žabljaku 84 centimetara snijega

U Kolašinu je izmjeren 31 centimetar snijega, Šavniku 28, Plužinama 20. Na Cetinju ima...

Bečić: Kandidat Demokrata i Evrope sad bi pobijedio na...

Bečić, koji sa saradnicima boravi u posjeti Vašingtonu tokom koje se između ostalih sastao i sa američkim...

VUJOVIĆ ZA STANDARD: Crna Gora od lidera EU integracija...

"Jedino za gospodina Abazovića sve funkcioniše kako treba, čak kako kaže i bolje...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare