Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od pola miliona eura ustupljen MUP-u za prevoz stranih štićenih ličnosti

Počela je 10. sjednica Vlade Crne Gore

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio apel da započnu sa intervjuima vezano za izbor članova Sudskog savjeta i da se krene sa izborom Sudskog savjeta.

Vlada je usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

”Nema novih nameta za građane, vrši se legalizacija platnog prometa”, istakao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Vlada je donijela odluku da akciza za gorivo bude i dalje umanjena za građane i privredu, da bi se u obuzdale cijene i plaćalo jeftinije gorivo. Odluka kojom je država smanjila akcizu za 50 odsto važi do 5. jula. Damjanović je saopštio da će mjera biti nastavljena do kraja avgusta.

Usvojen je i Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu.

Majbah MUP-u na korišćenje

Vlada je na sjednici uvažila prijedlog Ministarstva finansija da se vozilo Mercedes benz model Maybach S650 HM542 ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) na korišenje i to isključivo za prevoz stranih štićenih ličnosti.

“Vozilo je procijenjeno na preko 456.000 eura. Već godinu sjedni neiskorišćeno i značajno je izgubilo na vrijednostu”, naveo je ministar finansija.

Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi, kako je ocijenio, za godinu-dvije vozilo bi mogli polako otpisivati u staro govožđe i prodavati.

“U komunikaciji sa UP sam dobio zahtjev da se to vozilo, upravo zbog toga što gubi vrijednost i nije se moglo prodati, koristi isključivo za prevoz stranih državnika štićenih ličnosti i predsjednika međunarodnih orgnizacija. Crna Gora tako vozilo nema i iz bezbjednosnih razloga postji potreba da se taj auto koristi na taj način, dok se na transparenta i efikasan način ne nađe model da se to i drugo vozilo iste marke ne kosrit za prevoz bilo koga u Crnog Gori”, rekao je Damjanović.

Premijer je članove Vlade zamolio da budu što racionalniji u korišćenju službenih automobila, ali da to zamole i svoje službenike.

”Da posle radnog vremena, osim ako to im služba zahtijeva, da ne koriste službeno vozilo. Ne želim da vidim da se sa službenim vozilima ide po plaža. Sve prijavite kabinetu premijera. Prema tome ćemo biti restriktivni i preduzimaćemo mjere”, poručio je premijer.

Sjednicu Vlade možete pratiti na našem portalu

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sastanak stare parlamentarne većine u Bijelom salonu, ali bez...

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna...

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare