test

(VIDEO) Oštar sukob ministra Adžića sa dijelom Nezavisnog sindikata policije na protestu: “Fukaro, sram te bilo”

Standard

20/09/2023

12:31

Nezavisni sindikat policije Crne Gore danas je, u minut do 12, počeo protest ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, poručujući da suočeni sa sve većim propadanjem i devastacijom službe, prouzrokovanim nezakonitim odlukama, nepotizmom, nesnalaženjem i nestručnošću, policijski službenici više ne mogu da ćute.

Skupu se pridružio ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić kome je predsjednik Nezavisnog sindikata Igor Rmandić poručio da nije poželjan tu i da treba da se vrati odakle je došao.

Početku okupljanja prethodila je žučna rasprava Adžića i Rmandića ispred zgrade MUP-a.

Adžić je optužio Rmandića da koristi kolege u ispunjavaju svojih ciljeva, te da zastupa one “zbog kojih je ćutao 30 godina”:

“Sad kad smo obezbijedili sve preduslove i uredbu sad se brinete za unifrome. Sedam godina pocijepane nosite. Kotristite smrt kolege i zaposlenje njene supruge da biste promisali rad Sindikata. Nađite zakonsku mogućnost za to, pošaljite nam sjutra prijedlog koji možemo da ispoštujemo”, rekao je Adžić.

Rmandić je odgovorio da se ministar služi neistinama.

“U oči vas gledam i kažem sljedeće – Igor Rmandić se bunio svih 27 godina svoje aktivne policijske službe, za vrijeme ovih, onih, trećih, petih… U ovu istu zgradu sam donio dokaze o kriminalu u Sindikatu UP. Šta ste uradili da to pokrenete? Mog ubijenog kolegu iskreno iz srca žalim i borim se za njegovu porodicu i poslao sam Vam dopis gdje sam jasno ukazao kako ćete da zaposlite njegovu suprugu”, odgovorio je Rmadić.

On je istakao da kriminalne aktivnosti Adžića sjedeći u fotelji ministra unutrašnjih poslova prevazilaze sve mjere dobrog ukusa.

Adžić ga je optužio da priča politikansku priču, na šta je Rmandić odgovorio da je to čista laž.

“Stradao sam i u prošlom režimu, stradam i sad i vidim da nema razlike između vas”, poručio je Rmandić.

Adžić je rekao da će javnost suditi svemu, a Rmandić mu je odgovorio: “Bože zdravlja, Vama će suditi Krivični sud”.

Kada je Adžić krenuo u zgradu MUP-a, jedan od učesnika protesta mu je doviknuo: “Što pobježe, ministre”. Nakon toga Adžić se vratio užurbanim korakom kako bi nastavio raspravu, a obezbjeđenje je stalo između njega i učesnika protesta, prilikom čega mu je jedan od njih uzviknuo: “fukaro, sram te bilo”.

Protest policajaca organizovan je pod nazivom “Zakon isti za sve”.

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igor Rmandić kazao je jutros za TVCG da MUP nastoji da uguši slobodu govora, ali i ostala ljudska prava policijskim službenicima.

Ostavite komentar

Komentari (0)