test

Vlada CG: Sa Harvarda se zahvalili Abazoviću

Standard

01/04/2023

10:50

Direktor Centra za evropske studije na Harvardu Žegož Ekiert i izvršna direktorica Elain Papoulijas uputili su pismo zahvalnosti premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću zbog nedavnog gostovanja i glavnog obraćanja u njihovom kampusu, navodi se u saopštenju Abazovićevog kabineta.“Naši studenti i nastavni kadar zaista su zahvalni na Vašem vremenu i spremnosti da se uključite u suštinsku i važnu razmjenu stavova i ideja tokom vikenda na Konferenciji o Evropi”, ističe se u upućenom pismu zahvalnosti, tvrde u Vladi.

U pismu profesora sa Harvarda se ističe da su stavovi  Abazovića produbili znanje o izazovima i mogućnostima globalizacije i potvrdili zajedničku transatlantsku posvećenost promociji demokratije, mira i prosperiteta.

“Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom”, ističu Ekier i Papoulijas, dodajući da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada.

“Bila mi je čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na Harvard. Veoma smo zahvalni na vašem doprinosu i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da Vas ugostimo”, zaključuje se u pismu upućenom Abazoviću sa Harvarda.

Izvor (naslovna fotografija):

Dritan Abazović

Ostavite komentar

Komentari (0)