Vlada CG: Sa Harvarda se zahvalili Abazoviću

Direktor Centra za evropske studije na Harvardu Žegož Ekiert i izvršna direktorica Elain Papoulijas uputili su pismo zahvalnosti premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću zbog nedavnog gostovanja i glavnog obraćanja u njihovom kampusu, navodi se u saopštenju Abazovićevog kabineta.

“Naši studenti i nastavni kadar zaista su zahvalni na Vašem vremenu i spremnosti da se uključite u suštinsku i važnu razmjenu stavova i ideja tokom vikenda na Konferenciji o Evropi”, ističe se u upućenom pismu zahvalnosti, tvrde u Vladi.

U pismu profesora sa Harvarda se ističe da su stavovi  Abazovića produbili znanje o izazovima i mogućnostima globalizacije i potvrdili zajedničku transatlantsku posvećenost promociji demokratije, mira i prosperiteta.

“Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom”, ističu Ekier i Papoulijas, dodajući da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada.

“Bila mi je čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na Harvard. Veoma smo zahvalni na vašem doprinosu i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da Vas ugostimo”, zaključuje se u pismu upućenom Abazoviću sa Harvarda.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Do Kvon ostaje u pritvoru do odluke suda po...

Osnovni sud u Podgorici je, rješenjem od 2. juna, ponovo prihvatio ponuđeno jemstvo u iznosu od po...

Biljana Borzan podržala listu “SDP – Za našu kuću”

Prema njenim riječima, pred Crnom Gorom su važne odluke, prihvatanje evropskih vrijednosti, a nastavak evropskog puta je...

Poslanica EP Biljana Borzan podržala SDP: Garantuju očuvanje evropske...

“Pred Crnom Gorom su važne odluke, prihvatanje evropskih vrijednosti i vaš nastavak evropskog puta su izuzetno bitni...

Uhapšen Nikšićanin, vozio pod dejstvom alkohola

“Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 g/kg, čime...

Princeza Catherine nosi svestran sako iz Zare stvoren za...

Catherine je odmah prionula poslu i posjetila porodični centar Windsor Family Hub. Centar pod vodstvom neprofitne organizacije Achieving for...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare