Vučurović: Neka me smijene sa mjesta predsjednika Odbora, važnija su mi uvjerenja od funkcije

Poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode, Jovan Vučurović reagovao je na saopštenja nekoliko nevladinih organizacija, u kojem su osudile njegov govor mržnje prema LGBT populaciji u Skupštini. On je kazao da nema problem da ga smijene sa mjesta predsjednika Odbora, te da su mu važnija uvjerenja od neke funkcije.

On je naveo da se ne obazire previše na “sorošoide i NVO koje gledaju kako da se ogrebu o neki grant, pa su se sad, kao, zabrinuli za LGBT zajednicu”.

Oni su godinama uzimali grantove kako bi štitili Mila Đukanovića, a sad kako bi radili protiv njega, jer takva je to fela. Grantopreži su uzeli za sebe ekskluzivno pravo da pričaju o ljudskim pravima i slobodama, i evo godinama maltretiraju čitavu javnost, a ništa dobro od takvih ne može vidjeti niko, pa ni LGBT zajednica. I zaista, ozbiljno bih se zabrinuo za sebe da me neko od takvih pohvali, a naročito od njihovih medijskih pokrovitelja”, rekao je Vučurović.

On je to kazao odgovarajući na optužbe povodom izrečenog stava da se protivi usvajanju djece od strane istopolnih zajednica.

Vulurović je poručio da je slobodan čovjek.

” Ja sam slobodan čovjek, i može ko god hoće u parlamentu da pokrene proceduru da me smijeni sa funkcije predsjednika odbora za ljudska prava i slobode, ja svoja uvjerenja ne mijenjam po cijenu bilo čega a ne neke funkcije, ali to ova plaćenička boranija ne shvata. Jer, prosto, mi smo, na svu sreću, dva svijeta i potpuno je logično da različito razmišljamo o mnogim temama, a posebno o moralnoj, duhovnoj, tradicionalnoj, istorijskoj vertikali Crne Gore i o njenoj budućnosti”, poručio je Vučurović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ambasada Francuske uručila oreden viteza Nacionalnog reda Rajku Uskokoviću

U svom govoru ambasador je istakao da ovo odlikovanje nije samo znak zahvalnosti za jačanje ekonomskih i...

Od 1. decembra povoljniji prevoz za građane upućene na...

“Od 1. decembra 2022. godine osiguranici više neće morati kao do sada da plaćaju troškove prevoza, pa...

Abazović u Bukureštu sa Stoltenbergom, počinje NATO ministarski sastanak

“Uoči početka sastanaka, Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan...

Đeka: Izrada novog zakona o ljudskim pravima u toku

Đeka, koji boravi u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovao je obilježavanju Dana nacionalne zastave Albanaca na...

Vježba od dva minuta je dovoljna za promjenu tijela,...

Tim povodom je putem svojih društvenih mreža pričala o jednoj vežbi koja mijenja život iz korena, odnosno,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare