Vujović: Sa antievropskim snagama i antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed

Naš ključni cilj je da naša kuća - Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade okonča pregovarački proces i postane članica EU. Kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU usmjerićemo svu svoju političku energiju da do tog cilja dođemo, poručio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

“Crna Gora gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionogputa. To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo,školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade. Prethodne vlasti korupcijom a ove nove služeći tuđim interesima, doveli su do toga da je potpuno zaustavljen EU put zemlje. Ovih dana stižu ocjene iz Brisela da nas mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija”, navodi Vujović.

Nakon ovog posrtanja jasanje, ističe Vujović, plan za budućnost.

“Sa antievropskim snagama i sa antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU. Rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala ključni su zadaci koje stoje pred Crnom Gorom”, ističe Vujović. 

Kako dodaje, ovo moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU nema alternativu.

“Mi želimo našu kuću na Zapadu, u društvu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja a ne služenje tuđim interesima i povratak, razvoj po evropskim a ne balkanskim mjerilima”, zaključuje Vujović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Garden
Garden
26/05/2023•18:15 18:15

A vi ste evropska snaga ? Svaki crnogorski glas koji kod vas zavrsi je glas za guranje iznad cenzusa stranke koja pljuje po svima sa kojima saradjuje. Grupa neozbiljnih ljudi koji su partiju sa 15% sveli na 3% podrske svojim mudrim djelovanjem. Ja da rizikujem ne zelim,moj glase ide za Mi mozemo,za razliku od vas oni mogu da rastu i da budu konstruktivan dio vlasti dok ste vi otjerali sve kojima su CG interesi bili iznad partijskih.