Vukčević: Skupština nema legitimitet da vrši svoje nadležnosti

Nakon donošenja ukaza o raspuštanju Skupštine, ona više nema legitimitet da vrši svoje nadležnosti, kazao je u izjavi za TV E pravnik i advokat Miloš Vukćević.

Raspuštanjem Skupštine i poslanicima je prestao mandat. Skupština više ne može da donosi zakone i sprovodi odluke iz svojih nadležnosti – objašnjava Vukčević.

Jedino, kako je kazao, moguće je da Parlament obavlja neke tekuće i nužne poslove.

-Poslije izbora Crna Gora konačno treba da dobije zakon o Vladi i Skupštini kako nam se ove situacije ne bi ponavljale. To bi trebala da bude jedna od prvih obaveza nove vlade i novog saziva parlamenta – poručio je Vukčević.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 16. marta donio je ukaz o raspuštanju Skupštine, nakon što aktuelna parlamentarna većina nije uspjela da sastavi novu ili rekonstruiše aktuelnu vladu u roku od 90 dana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Evo zašto je voda u venecijanskom kanalu postala fluorescentno...

Stanovnici su primijetili da je dio venecijanskog Velikog kanala u nedjelju postao fluorescentno zelen, što je navelo...

Milatović danas u Briselu sa evropskim zvaničnicima

Istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i...

Vlahović poručio Injac: Zar su “nož, žica, Podgorica” navijački...

Vlahović je reagovao nakon što je Injac poručila da osuđuje "ovakvo ispoljavanje navijačkih stavova i pozivam vinovnike...

DNEVNI HOROSKOP ZA 30. MAJ: Ovnovi se upoznaju sa...

OVANVi ste napravili plan aktivnosti, ali je vjerovatno da ćete morati da ga mijenjate u hodu. Mnoštvo...

Đukanović: Skandiranje fudbalskih navijača potvrda ozbiljne devastacije našeg društva

“Odsustvo promptne osude i reakcije najvažnijih državnih adresa je poseban razlog za dodatnu zabrinutost”, ocjenjuje Đukanović.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare