Vukićević: Najviše zamjerki zbog Ustavnog suda

Izbor sudija Ustavnog suda centralna je tema izvještaja Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope i najveći broj zamjerki upravo se odnosi na činjenicu što taj proces još nije završen, saopštila je za Portal RTCG saopštila potpredsjednica Parlamentarne Skupštine Maja Vukićević. Crna Gora je u procesu post monitoringa, ali se, kako je navela, dijelom pominje i u izvještaju, koji će se razmatrati na sjutrašnjem zasijedanju.

“Nadam se da će se po tom pitanju postići dogovor, prije svega zbog građana Crne Gore, kako bi se mogli odblokirati brojni procesi”, istakla je Vukićević.

Dodala je da je sa kolegom Predragom Sekulićem (DPS) nedavno prisustvovala sjednici Monitoring komiteta, gdje su čuli mišljenje članova komiteta i koizvjestilaca za Crnu Goru, kao i izvještaj o post monitoring procesu.

Na kolegijumu predsjednika Parlamentarne Skupštine, tzv. birou, koji je održan u ponedjeljak, odučeno je da Parlamentarna Skupština, uz zvaničan poziv Crne Gore, uputi posmatračku misiju, u kojoj će, biti 20 ljudi.

“Predsjednica Skupštine je uputila poziv već u ponedeljak popodne, tako da je ostalo da u petak na sjednici Biroa potvrdimo odluku o slanju posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope”, navela je Vukićević.

Istakla je da joj če čast što je i ove godine izabrana na mjesto potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope.

“Zadovoljstvo mi je da u ovoj veoma važnoj instituciji predstavljam Crnu Goru. Znate da delegaciju čine političari iz različitih političkih subjekata, i zahvalna sam i svojim kolegama na jedinstvenoj podršci koju sam i ove godine imala. Trudila sam se i u prvom mandatu da na pravi način predstavljam Crnu Goru, i sa zadovoljstvom ću to nastaviti da radim i u ovom mandatu. Već na januarskom zasijedanju imam priliku da dva puta predsjedavam, predsjedavala sam u srijedu, i ponovo ću imati priliku u petak. To je svakako jedno zanimljivo iskustvo, u Parlamentarnoj Skupštini je sve dobro organizovano, procedure se striktno poštuju, dok je rad u principu sličan radu u našem parlamentu, radi se u odborima i u plenumu”, zaključila je Vukićević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Joković: SNP uskoro donosi odluku o predsjedničkim izborima

Iz GP URA nam je nezvanično saopšteno da neće imati kandidata i da će na izborima podržati...

Ustavni odbor danas predlaže sudije: Prije odbora kolegijum predsjednice...

Prije odbora će biti održan kolegijum predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović. Predstavnici vlasti...

ZEMLJOTRES U TURSKOJ I SIRIJI: Broj stradalih dostigao 4.300,...

Preko 50 crnogorskih spasilaca nije sinoć otišlo u Tursku, radi traganja i spašavanja stanovništva iz ruševina, na...

Radulović o Spajićevoj izjavi: Predsjednik države ne može mandatara...

To nijesu nadležnosti predsjednika države. Predsjednik države predlaže mandatara kako to definiše Ustav - na osnovu razgovora...

UTICAJ SA STRANE: Najveći suparnik SPC je Đukanović, „igraće“...

Gotovo je svima jasno šta je cilj ponovnog uplitanja SPC u politiku i predsjedničke izbore, gdje imaju...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare