Izvor:Pobjeda

Zeković: Izmjenama zakona Crnoj Gori se oduzima pravo na kulturnu baštinu

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, SPC se privileguje, Crnoj Gori oduzima pravo na kulturnu baštinu, tzv. crkveno pitanje se produbljuje i komplikuje, a politički, društveni i kulturni život zemlje se nepovratno mijenja - ocijenio je član i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković.

On je saopštio da je od decembra 2019. godine do 1. septembra ove godine, SPC je, otvoreno ili preko drugih struktura, organizovala gotovo 570 zakonitih i protivzakonitih javnih okupljanja protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

– Kao neposredna reakcija na izmjenu tog Zakona, od strane onih koji se pozivaju na odbranu sekularne i nezavisne Crne Gore i njenog istorijskog i kulturnog nasljeđa, za danas je u Podgorici najavljeno održavanje prvog spontanog okupljanja. Usvajanjem izmjena ovog zakona, SPC se privileguje, Crnoj Gori oduzima pravo na kulturnu baštinu, tzv. crkveno pitanje se produbljuje i komplikuje, a politički, društveni i kulturni život zemlje se nepovratno mijenja – smatra Zeković.

– Policija Crne Gore je u 2020. godini generalno pokazala privrženost zakonu, demokratiji i osnovnim demokratskim vrijednostima. Važno je da tako nastavi i pod novom Vladom Crne Gore i prema novom ciklusu demonstracija. Uz poštovanje osnovnih zdravstvenih mjera, vlasti su dužne da uvaže spontanu reakciju i mirna okupljanja građana – kazao je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva...

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo...

Llolla: Kreiranje dobrih praksi i pružanje rješenja na lokalnom...

“Predstavljalo mi je veliku čast i privilegiju to što sam bila jedna od gošći koje su govorile...

Bugarska protjerala 70 ruskih diplomata

Visokorangirani ruski diplomata Voskresenski rekao je novinarima na aerodromu u glavnom gradu Bugarske Sofiji da je diplomatama...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare