Zenka: Vlada se neće formirati nakon teških riječi

Jedan od lidera Albanske koalicije "Jednoglasno" Mehmed Zenka smatra da se Vlada neće formirati nakon nekih teških riječi između pojedinaca iz tri koalicije koje čine novu većinu

Zenka je u emsiiji Teleskopija odbacio optužbe da je DPS uticao na Albansku koaliciju da se ne odazove pozivu mandatara Krivokapića za ulazak u Vladu.

– Ekspertska vlada s kim će, biće manjine u toj budućoj vladi. Bošnjačka stranka se jasno opredijelila, moja koalicija takođe, izuzev druge albanske koalicije. Ako bi ta druga koalicija ušla onda bismo mogli reći da ima predstavnike dijela jednog naroda – rekao je Zenka.

Na pitanje zbog čega nisu prihvatili poziv u novu vladu postavio je pitanje: “Kad su se pokajali za nešto što je urađeno albanskom narodu?”. 

– Ako želimo da budemo partneri moramo da razjasnimo neke stvari među sobom. Kad ste čuli da je neko osudio silovanja po Kosovu – ističe, pored ostalog, Zenka.

Kako objasniti da i danas postaje masovne grobnice Albanaca po Srbiji. Čudnije je, prema njegovim riječima, da novimenovani predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osuđuje ljude koji pokazuju na te grobnice.

Osvrćući se na to što je Husović rekao da nema Crne Gore bez Crnogoraca Zenka kaže da je svojim očima na patriotskom skupu vido ogroman broj mladih Crnogoraca.

– Ako tu energiju mladih ne oblikuje, ne podržava, ne usmjerava se u korist Crne Gore onda smo jednom za vazda izgubljeni – naveo je Zenka.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

O ukidanju mjera Njemačka odlučuje tek početkom januara

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mjere socijalne i fizičke distance...

Lukovac: Uplitanje crkve u vođenje spoljne politike apsolutno neustavno

Komentarišući izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u vezi sa proglašenjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića za nepoželjnu osobu u...

U Hrvatskoj i Sloveniji preminulo 105 kovid pacijenata

Na bolničkom liječenju su 2.273 pacijenta a od toga je na respiratoru 260 pacijenata, prenosi Indeks.

U BiH registrovane 664 novozaražene osobe, 44 preminule

Zavodu za javno zdravlje Federacije BiH prijavljeno je 1.399 uzoraka, od kojih su 573 pozitivna na korona...

Nova škola u znak sjećanja na Novku Ubović, poznatu...

U znak sjećanja na nju, članovi njene familije izrazili su želju da doniraju finansijska sredstva za izgradnju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare