test

Zenka: Vlada se neće formirati nakon teških riječi

Standard

27/10/2020

20:58

Jedan od lidera Albanske koalicije

Zenka je u emsiiji Teleskopija odbacio optužbe da je DPS uticao na Albansku koaliciju da se ne odazove pozivu mandatara Krivokapića za ulazak u Vladu.

– Ekspertska vlada s kim će, biće manjine u toj budućoj vladi. Bošnjačka stranka se jasno opredijelila, moja koalicija takođe, izuzev druge albanske koalicije. Ako bi ta druga koalicija ušla onda bismo mogli reći da ima predstavnike dijela jednog naroda – rekao je Zenka.

Na pitanje zbog čega nisu prihvatili poziv u novu vladu postavio je pitanje: “Kad su se pokajali za nešto što je urađeno albanskom narodu?”. 

– Ako želimo da budemo partneri moramo da razjasnimo neke stvari među sobom. Kad ste čuli da je neko osudio silovanja po Kosovu – ističe, pored ostalog, Zenka.

Kako objasniti da i danas postaje masovne grobnice Albanaca po Srbiji. Čudnije je, prema njegovim riječima, da novimenovani predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osuđuje ljude koji pokazuju na te grobnice.

Osvrćući se na to što je Husović rekao da nema Crne Gore bez Crnogoraca Zenka kaže da je svojim očima na patriotskom skupu vido ogroman broj mladih Crnogoraca.

– Ako tu energiju mladih ne oblikuje, ne podržava, ne usmjerava se u korist Crne Gore onda smo jednom za vazda izgubljeni – naveo je Zenka.

Izvor (naslovna fotografija):

Mehmed Zenka

Ostavite komentar

Komentari (0)