Živković: Dan oslobođenja Pljevalja podsjeća na obavezu da spriječimo relativizaciju istorije

V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da Dan oslobođenja Pljevalja podsjeća na obavezu sprječavanja relativizacije istorije i poništavanja stradanja za slobodu.

”Danas je Dan opštine Pljevlja, dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, dan kada se sa pijetetom sjećamo stradalih u borbi za slobodu. Naša obaveza je da nikada ne dozvolimo nipodaštavanje i relativizaciju istorijskih činjenica. Čuvanjem sjećanja na svijetle datume kakav je 20. novembar čuvamo i savremenu Crnu Goru”, naglasio je Živković.

On je podsjetio da se lokalna vlast u aktuelnom mandatu namjerila da mijenja Dan opštine, čime su, napominje, poslali poruku da ih žrtve Narodnooslobodilačkog rata ne interesuju i da je njihovo pregnuće bilo uzaludno.

”Pokušajem da mijenjaju karakter društva suštinski rade na zatiranju vrijednosti antifašizma. To su shvatili kao svoje pravo, a nama nametnuli obavezu da ih spriječimo u pokušaju relativizacije istorije i poništavanju najdragocjenijeg nasljeđa borbe i stradanja za slobodu”, zaključio je Živković.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare