Živković: DF da ne udara o ratne doboše, njihov pokušaj destrukcije sistema uskoro će dobiti adekvatan odgovor

Nezakazivanjem sjednice Skupštine koja je trebalo danas da se održi, Strahinja Bulajić je podredio trenutnu institucionalnu ulogu partijskom interesu, kazao je šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković.

“A interes DF je svima poznat: napraviti što više štete u sistemu, jer je prava prilika zbog dešavanja u Ukrajini zaigrati na “sve ili ništa”. Problem je u tome što su svaki put do sad izvukli deblji kraj, ne razumijevajući da sebi vežu kamen oko nogu koji ih vodi ka političkoj margini. Ne moraju mi vjerovati na riječ, neka pogledaju posljednja istraživanja”, poručio je funkcioner DPS.

Nije to nikakvo iznenađenje, kaže Živković, od politike koja je svoj program zasnovala na “blokadama, opstrukcijama, destrukcijama”.

“Jednostavno je: bez ulice i trotoara ne mogu. Ujedinjava ih želja da institucionalno i van institucija potpuno blokiraju državu i time pokažu da Crna Gora ne posjeduje elemente održivosti ustavnog sistema”, dodao je Živković.

Traženje razloga za izazivanje nereda i nemira uz naglašene prijetnje i birane riječi o pripremi destrukcije, prema njegovim riječima,  samo su još jedan dokaz o tome ko je “prethodnih godinu i po dana vršio vlast u Crnoj Gori”.

“No, tiha voda brijeg roni, brzo će spoznati da će ih uloga koju su sebi dodijelili smjestiti na periferiju odlučivanja o državnim interesima, kao što je to uvijek do sada bivalo”, istakao je Živković.

Neka ne udaraju po ratničkim dobošima, poručuju on, “naslušali smo se poziva ratnim drugovima”.

“Prijetnje sa željom da se izazove haos slušamo unazad više godina. Pošto nijesu posavjetovali Bulajića da se ponaša konstruktivno, brzo će dobiti adekvatan odgovor”, zaključio je Živković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

Dukaj: Radna grupa u roku završila rad i uradila...

Slijedi izrada nacrta i javna rasprava. ''Crna Gora je tako...

Radulović: Nadamo se da saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja...

Biserko: Srbija pokušava da ostvari dominaciju na ZB, preko...

„Ne samo Srbija i Crna Gora, nego i Srbija i cijeli region s obzirom na to da...

RADNICI “POŠTE CG” NAKON POLITIČKOG PROGONA: “Rekli su...

"Dok ih ja tužim, pa dok se to vuče po sudovima, može proći...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare