test

Živković: Tužilaštvo se bavi isključivo slučajevima prethodne vlasti

Standard

04/05/2024

20:42

Novo tužilaštvo bavi se isključivo slučajevima prethodne vlasti, kao da nakon 30. avgusta nema počinjenog krivičnog djela, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je, gostujući na Prvoj televiziji, naveo da iz te partije sumnjaju na selektivnost u radu tužilaštva, te dodao da su pogrešna tumačenja dijela javnosti da su se oni našli u ulozi advokata nedavno uhapšenog bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Nemamo mi potrebu nikoga da branimo. Tužilastvo je to koje kvalifikuje da li ima elemenata krivičnog djela, a sudovi su ti koji određuju da li je tačno to što je tužilaštvo utvrdilo”, rekao je Živković.

Jedan od slučajeva kojim se, kako kaže, tužilaštvo ne bavi jeste smjena velikog broja direktora iz prosvjetnih ustanova, koje je koštalo državni budžet preko 250.000 eura.

“Iz DPS-a smo stalno reagovali i govorili da se sječa direktora ne radi nezakonitim putem”, istakao je Živković.

On se osvrnuo i na skorašnje izručenje odbjeglog biznismena Duška Kneževića, naglasivši da se niko iz DPS-a ne plaši njegove plave torbe.

Živković je kazao da su od tih “zemljotresa” koje je Knežević najavljivao ostali samo neki javni nastupi na društvenim mrežama, kao i u medijima.

“Čini se da se Knežević uklopio u sistem senzacionalizma, kao i u sistem vlasti koji traje nakon 30. avgusta 2020. godine”, rekao je Živković.

On je dodao da Knežević ima priliku da iznese sve što želi pred nadležnim državnim organima.

Živković je ocijenio da je dobro što su državni organi Velike Britanije u ovom trenutku donijeli odluku o ekstradiciji Kneževića.

“Ne bih mistifikovao ovaj politički ili društveni momenat koji opterećuje Crnu Goru, ostavio bih nadležnim organima da rade svoj posao”, dodao je.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)