Radulović-Sekulović: Vlada Crne Gore i ReSPA odgovorni i pouzdani partneri

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa direktoricom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Ratkom Sekulović.

On je istakao da će Crna Gora nastaviti da razvija snažne partnerske odnose sa ReSPA-om. Kako je poručio, Crna Gora će pružiti podršku svim aktivnostima koje imaju za cilj reformu javne uprave, sa posebnim fokusom na oblasti digitalizacije, razvoja e-Uprave i unapređenja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Šef crnogorske diplomatije je dodao da je partnerstvo sa ReSPA-om snažan podsticaj promociji unapređenja standarda javne uprave, kao važnoj oblasti na putu evropske integracije.

Takođe, naglasio da Crna Gora čvrsto vjeruje u snagu i vrijednost saradnje u okviru regionalnih mehanizama, te da je neupitna njena privrženost razvoju dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje kao jednom od stubova vanjske politike.

Direktorica ReSPA-e Sekulović je zahvalila ministru Raduloviću na prijemu te čestitala imenovanje na tu funkciju. Ona je upoznala sagovornika sa aktivnostima ReSPA-e, koja je ove godine obilježila desetogodišnjicu rada. Kako je informisala, uspjeh i rezultati rada ove međunarodne organizacije su prepoznati od strane Evropske komisije, kao i drugih regionalnih organizacija.

Sekulović je posebno naglasila značaj aktivnosti koje se odnose na unapređenje kapaciteta i povezanosti javne uprave, posebno u kontekstu pristupanja EU, te da je, na toj liniji, ReSPA prepoznata kao inovativni regionalni centar, sa širokim dijapazonom djelovanja na svim područjima od značaja za društveni razvoj.

Sagovornici su dogovorili nastavak komunikacije po svim pitanjima od obostranog značaja, posebno u kontekstu intenziviranja procesa evropske integracije Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare