Izvor:B92

Đorđe Đoković: Ovaj scenario bio je najgori mogući

Ne smiruje se bura sa zaraženim teniserima. Direktor Adrija tura Đorđe Đoković pričao je o cijeloj situaciji u kojoj su se našli organizatori i igrači u Zadru gdje je trebalo da se igra finale, ali je otkazano nakon što je Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na korona virus.

Tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je da su zaraženi i Borna Ćorić, te kondicioni trener Dimitrova i Novaka Đokovića. Prvi reket svijeta se juče vratio u Beograd gdje se testirao, a rezultati će biti objavljeni danas.

Imali smo situaciju sa Dimitrovim. Jako sam bio pogođen nakon vijesti da je Borna Ćorić, moj drugar iz detinjstva, zaražen korona virusom. U ovom trenutku imamo testiranih oko stotinu ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uvjeravaju da je sve pod kotrolom. Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže. Kada je Dimitrov objavio da je pozitivan, moj stav je bio da se finale otkaže. Želimo da zaštitimo svakog igrača i svakog navijača. Grigor je prije Beograda i Zadra bio u Sofiji. Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osjete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Juče se opet testirao i opet je bio negativan. Ovo je bio jedan događaj humanitarnog karaktera. Naša želja je bila da se skupimo, igramo tenis, da pružimo navijačima u Beogradu, Zadru i širom svijeta dobru tenisku zabavu. Ovaj scenario je bio najgori mogući. Sa naše strane je urađeno sve da se zaštitimo, sve mjere su bile sprovedene“, rekao je Đoković u Jutarnjem programu TV Prva.

Đoković kaže da se Dimitrov nije žalio ni na šta, osim na lakat.

Mi nismo imali informaciju od Grigora da se osjeća loše, da ima simptome. On je prijavio povredu lakta, iz tog razloga nije učestvovao na otvaranju Adrija tura u Zadru. Da smo imali bilo kakve indikacije od Grigora, on bi se testirao. Od njega nismo imali takvu informaciju. On nije pokazivao bilo kakkve znake malaksalosti i da je pod temperaturom. Tražio je samo pomoć fizioterapeuta za lakat“.

Bilo je samo po potrebi. Kako zakon nalaže, tako smo postupali. Svi igrači koji su dolazili iz inostranstva, jedino je Dominik Tim imao obavezu da se testira pred polijetanje. Nikoga nismo primoravali, bilo je preporučeno. Oni nisu htjeli da se testiraju dok se ne pojave simptomi“.

Mi smo od trenutka kada smo saznali da je Dimitrov pozitivan, imali smo kontakt sa epidemiolozima kako da se ponašamo. Novak nije imao obavezu da se testira u Hrvatskoj, nije osjećao nikakve simptome. Uputio se ka Beogradu gdje je odmah pri slijetanju odradio testiranje. Mi smo odradili sve po zakonu i po instrukcijama epidemiologa“, zaključio je Đoković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare