Dvije godine uspješnog rada PVK Budućnost: Kroz saradnju sa Primorcem do još većih uspjeha i rezultata

Povodom dvogodišnjice rada Plivačkog vaterpolo kluba Budućnost, kao i buduće saradnje sa VK Primorac, danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, direktor gradskog preduzeća Sportski objekti Vojislav Marković, predsjednik PVK Budućnost Vesko Lekić i predsjednik VK Primorac, Mlađan Janović.

Tim povodom gradonačelnik Vuković istakao je da je nakon značajnog ulaganja u sportsku infrastrukturu bilo neophodno oformiti vaterpolo klub u Podgorici koji danas broji 130 polaznika.

Podgorica je grad koji se diči sportom sa punim pravom. Ovo je grad evropskih prvakinja u rukometu, grad prvaka u košarci, grad fudbalskog kluba Budućnost, grad koji se ponosi karate klubom i ponosi se uspjehom naših kik boksera, odbojkaša i gotovo da nema sporta koji nije proslavio Podgoricu“, naglasio je Vuković.

Govoreći o razvoju privačkih sportova u Podgorici, gradonačelnik je kazao da plivanje i vaterpolo sport nijesu bili dio tradicije, koja je vezana za glavni grad.

Ja bih rekao iz razloga što nije postojala infrastruktura koja je mogla da podrži brojne talente koje sasvim sigurno imamo u Podgorici. Međutim, unazad par godina, gradska uprava je smogla snage da napravi otvoreni i zatvoreni bazen i na taj način mi smo kreirali neophodne pretpostavke za formiranje ovog kluba i njegov dalji razvoj“, istakao je Vuković i uputio veliku zahvalnost čelnim ljudima PVK Budućnost.

Kroz klub je do sada prošlo oko 300 djece, od čega je 130 i dalje aktivno.

Gradonačelnik Vuković kazao je da će se kroz sa saradnju sa vaterpolo klubom Primorac na čelu sa Mlađanom Janovićem unaprijediti kvalitet rada PVK Budućnost.

Osim angažmana predsjednika Janovića, Damjan Danilović i Aco Aleksić će pomoći daljem razvoju našeg vaterpolo kluba. To su ljudi koji su prepoznali vaterpolo potencijal koji Podgorica ima i koji su pokazali da su spremni da svoje znanje i iskustvo stave u funkciju unaprjeđenja vaterpola. Nama je cilj da kreiramo dovoljno široku bazu koja će služiti za potrebe rada i daljeg razvoja našeg nacionalnog tima“, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Sportski objekti Vojislav Marković naveo je da je preduzeće na čijem je čelu preduzelo značajne aktivnosti kako bi PVK Budućnost imao što bolje i kvalitetnije uslove za treninge, kao i organizaciju trenažnih i zvaničnih utakmica.

Istakao bih da je na zatvorenom vaterpolo bazenu i u okviru Olimpijskog bazena za klubove
obezbijeđeno preko 120 sati za trenažne procese, uz pomoć Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu i sport, kako bi svi takmičari i sve takmičarske selekcije imali što više termina i adekvatne uslove za rad.
Takođe, obezbijeđena je sva neophodna tehnička oprema i sportska pomagala kako bi klub bolje funkcionisao. Kao tehnički organizatori pružili smo podršku organizaciji značajnih sportskih manifestacija u Podgorici kao što su Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu i organizacija Igara malih zemalja”, istakao je Marković dodajući da se svake godine organizuje Montenegro open –prvenstvo Crne Gore.

Sportski objekti će dati i punu tehničku podršku našem vaterpolo klubu u cilju organizacije turnira i takmičenja kako bi se postigli bolji sportski rezultati. Ono što takođe ističem kao naš doprinos je organizacija škole plivanja koja radi u okviru Sportskih objekata, pa je veliki broj djece iz Podgorice bio u prilici da pohađa školu kroz rad veoma kvalitetnih i iskusnih stručnjaka. Sportski objekti i u narednom periodu će nastaviti da stvaraju što bolje uslove za uspješan rad ovog kluba“, zaključio je Marković.

Predsjednik PVK “Budućnost”, Vesko Lekić rekao je da je početak razvoja vaterpola u Podgorici bio izazovan, ali da sada postoji kvalitetan klub koji će u budućnosti iskazati svoj potencijal.

Sigurno nije bilo lako za dvije godine napraviti jedan kolektiv koji je trebalo da izbori svoje mjesto među ostalim sportovima. Naš početak je bio vezan za razvoj vaterpolo sporta u Podgorici, a sada on već ima određeni kvalitet i u narednom periodu očekujemo rezultate. Trenutno imamo oko 128 članova, 86 članova u vaterpolo sekciji i 42 u sekciji plivanja. Mi smo mladi klub koji ima ambiciju zdravog razvoja djece kojima posvećujemo pažnju. Imamo ambiciju da stvorimo tim koji će biti kvalitetan i konkurentan. Kao vaterpolo klub ostvarili smo prvu pobjedu na međunardnom turniru na Korčuli. U kategoriji plivanja smo već osvojili preko 40 medalja, za šta je uložen veliki trud” naglasio je Lekić dodajući da će uz pomoć kluba ”Primorac” biti napravljen program i plan razmjene igrača. “Sa njihovim iskustvom i znanjem očekujemo značajne rezultate, a vaterpolo sigurno ima perspektivu u Podgorici“, zaključio je Lekić.

Predsjednik Vaterpolo kluba “Primorac”, Mlađan Janović saopštio je da PVK ‘’Budućnost’’ ima mnogo talentovane djece i da uskoro očekuje određeni broj reprezentativaca iz Podgorice.

‘Raduje me svaki put kada vidim ulaganje Glavnog grada u sport s obzirom na to da je ovo jedan projekat koji je važan za djecu. Htio bih da se zahvalim gospodinu Markoviću, na mogućnosti da djeca treniraju na otvorenom bazenu kao i gospodinu Lekiću na saradnji. Uz talenat djece može mnogo toga da se uradi i postigne jedan ozbiljan napredak. Naša reprezentacija može da ima jednu bazu talentovane djece u Podgorici, koja žele da se bave vaterpolom, a ovaj klub će imati velike talente uz pomoć Primorca“, istakao je Janović.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Austrija očekuje povratak turista nakon proglašavanja Hrvatske rizičnom

Na ulazu u Austriju kod Šentilja čekalo se u subotu ujutro oko sat vremena. Na ulazu u...

Novih 30 slučajeva koronavirusa, preminule dvije osobe

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz sljedećih opština: Bar 9Podgorica 8Rožaje 5Budva 4Pljevlja 3Kotor...

Previše Fotošopa: Kako Kloi zaista izgleda

Fanovi su je odmah prozvali za preterivanje sa fotošopom, a ona je sve vrijeme ćutala i objavljivala...

Pile na lovački način

Sastojci: - pile - 1 crni luk -...

Đukanović: Ne odustajemo od ideje stabilne i razvijene Crne...

„Niti jednog momenta nijesmo odustali od ideje stabilne i razvijene, države socijalne pravde kakva Crna Gora mora...

NAJČITANIJE

DPS Glavnog grada: Smišljena podmetačina, krivična prijava podnijeta i...

“Tako je više naših članova danas dobilo pozive slične sadržine i budući da smo ih sve obavijestili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

Hip Hop kompilacijom protiv stigme i medijskog mraka

Random, Story, Dobbla, Stato, Bradr Hari, samo su neka od imena u grupi od 12 repera koji su...

Methadžovići će da dostave tužilaštvu još dokaza o prijetnjama

“Odlučio sam da o svemu neposredno upoznam tužioca zbog dodatnih saznanja, ali i uvjerenja da je određene...

Komentari

avatar