FIFA pokrenula istragu zbog transparenta u svlačionici: Kosovo prikazali kao dio Srbije

FIFA je pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog transparenta okačenog u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila, a na kojoj je Kosovo prikazano kao dio Srbije.

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom “Nema predaje” naišla je na reakciju i kosovskog ministra kulture, mladih i sporta Hajrula Cekua.

“Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tokom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA s obzirom da je Fudbalski savez Kosova punopravni član Fife i Uefe”,objavio je Ceku.

Disciplinska komisija FIFA pokrenula je istragu protiv FS Srbije zbog zastave koja je bila u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu člana 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022, saopšteno je iz međunarodne fudbalske federacije.

Oglasili su se i iz kosovskog fudbalskog saveza koji je član krovne organizacije od 2016. godine.

Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od Fife da preduzme mjere protiv takvih postupaka.

Fudbalska federacija Srbije, na upite agencije Rojters nije odgovarala.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare