Ispraćaj sportista na Mediteranske igre: Nosilac zastave biće jedriličar Milivoj Dukić

U organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta, danas je upriličen svečani ispraćaj crnogorskih sportista na Mediteranske igre, koje će se ove godine održati u alžirskom gradu Oranu.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović ocijenio je da Crna Gora ima solidan tim koji ima potencijal da osvoji neku od medalja.

„Ovo je naše četvrto učešće na Mediteranskim igrama, a u prethodna tri smo se okitili sa 15 odličja. Vjerujem da ovaj tim ima potencijal da nas obraduje nekom od medalja. Ovo je najveće takmičenje poslije Olimpisjkih igara na kojem nastupa 26 država sa tri različita kontinenta. Mediteran ima posebnu simboliku za nas i naše predstavljanje svijetu, te stoga učešće na ovom takmičenju ima poseban značaj i vrijednost“, poručio je Simonović.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević ovom prilikom je istakao da su najbolji ambasadori države sportisti.

„Mladost Crne Gore i ovoga puta kreće u pohod kako bi reprezentovala svoju državu. Na ovim igrama pokazaćemo da smo primorska, mediteranska zemlja i sav trud će se odraziti u dobrim rezultatima. Želim vasm srećan put i veliki uspjeh, a država će znati da vam se oduži“, naveo je Lalošević.

Na svečanosti je saopšteno da će zastavu Crne Gore na predstojećim Mediteranskim igrama nositi jedriličar Milivoj Dukić.

On se zahvalio na ukazanoj časti i poručio da će dati sve od sebe da Crnu Goru prestavi u najboljem svijetlu.

„Ovo je velika čast i značajan momenat u mojoj karijeri. Nositi zastavu svoje zemlje na jednom ovakvom takmičenju je zaista jedan od snova svakog sportiste, te se nadam da ću dostojanstveno, uz veliku borbu i želju predstavljati Crnu Goru na Mediteranskim igrama“, istakao je Dukić.

Mediteranske igre biće održane u periodu od 25. juna do 5. jula.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare