test

Kapisoda: Ovo je podvig, na pravom smo putu

Standard

04/05/2021

17:46

U eri pandemije korona virusa, otežanim uslovima rada i nemogućnosti prisustva publike, koja je uvijek nosila reprezentaciju, ovakvi uspjesi imaju još veću težinu. “Lavovi” su peti put zaredom izborili plasman na Evropsko prvenstvo i tako nastavili kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Zasluge idu igračima i stručnom štabu ali i samom savezu koji je iznio mnoga toga u minulom periodu.

“Kada sagledam cijelu situaciju hronološki ovo je jedan veliki podvig s obzirom da je ovo peti uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo, nešto što nije pošlo za rukom mnogo većim državama, budžetima kao što su Njemačka, Rumunija…Iako je ovo tek početak maja mi smo uspjeli da ostvarimo sve ciljeve čemu svjedoči i činjenica da je svaka naša selekcija izborila plasman na neko od velikih takmičenja”, rekao je Kapisoda.

Tokom svakog okupljanja reprezentacije “lavovi” su bili suočeni sa kadrovskim problemima. Povrede, izostanci, kovid situacija ali i povrh svega rezultat nije izostao.

“Ni jednog trena ja nijesam sumnjao u trenera, stručni štab, a naročito u igrače i ovaj tim koji je po ko zna koji put kada se odlučuje i kada je to najpotrebnije pokazao da kao u ovom meču sa Rumunijom da napravi rezultat”, rekao je Kapisoda.

Na prošlom prvenstvu Crna Gora je upisala prvu pobjedu, a sada su se stekli utisci da ovog puta tim može da napravi još jedan iskorak, a to je prolaz iz grupne faze.

“Od nečega se moralo početi. Mi smo ostvarili tu prvu pobjedu na prošlom prvenstvu Starog kontinenta, a sada želimo da napravimo korak dalje. Gledajući potencijal i kvalitet koji posjeduje ovaj tim uz naravno da budemo kompletni i na okupu po meni je to realna priča”, rekao je on.

Nezaobilazna tema su i rukometašice koje su izborile učešće na Olimpijski igrama u Tokiju.

“Apsolutno primarni naš cilj je bio plasman naših rukometašica na Olimpijske igre. Mi smo i prije tog Svjetkog prvenstva aplicirali za taj kvalifikacioni turnir i malo smo rizikovali. Tu je naša selekcija ostvarila najbolji plasman tim petim mjestom. Nakon toga u prvih mah zbog pandemije je odložen turnir ali je eto na kraju uspio da se održi i to na najvećem mogućem nivou. Tu smo izborili plasman na sjajan način i to pored jedne selekcije Norveške koja nije poražena dugi niz godina. Nakon toga i baraž za Svjetsko prvenstvo u sigurne pobjede. Zaista bih još jednom iskoristio priliku da se zahvalim svim igračicama i igračima kao i stručnom štabu na posvećenosti u igrama za nacionalni tim”, kazao je Kapisoda.

Rukometni savez je pokazao da je na visini zadatka. Odlična organiziacija kvalifikacionih turnira u otežanim uslovima zalog je za eventualna buduća prvenstva koja bi se mogla igrati u Crnoj Gori.

“Nakon uspješno završenih kvalifikacionih turnira dobili smo pohvale sa svih najviših relevantnih adresa kako iz Evrope tako i svijeta. Organizovali smo preko 1.500 pcr testova od kojih ni jedan nije bio pozitivan što dovoljno govori koliko je taj koncept “balona” ispravan kada želite da organizujete takmičenje takvog formata. Mislim da smo na taj način stekli kredibilitet kod IHF-a i EHF-a da u budućnosti apliciramo za neko takmičenje”, zaključio je Kapisoda.

Izvor: Nova M

Ostavite komentar

Komentari (0)