Lalević: Prepiska nije pravno obavezujuće prirode, odbacujem sve tvrdnje koje povezuju moje radno mjesto i uticaj Ministarstva u kontekstu procesa u KSCG-u

Načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Ministarstva sporta i mladih, Miloš Lalević, odgovorio je na tekst M portala, kojeg je prenio i naš portal, o mejlu koji je poslao predsjedniku Košarkaškog saveza Crne Gore Nikoli Pekoviću. On je odbacio sve tvrdnje koje, kako kaže, povezuju njegovo radno mjesto i uticaj Ministarstva u kontekstu procesa u KSCG-u.  Naglasio je da je riječ o privatnoj prepisci zmeđu njega i predsjednika KSCG Nikole Pekovića, te da ne može imati nikakvu pravnu posljedicu, te da je riječ o aktu tehničke prirode čija je sadržina manje više definisana Zakonom o sportu.

Lalevićevo reagovanje prenosimo integralno:

„Zbog javnosti i organa u kojem radim dužan sam da dam odgovor vezano za navode iz Vašeg teksta pod naslovom „Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja poslove za Pekovića“ koji je obljavljen dana 18.09.2023.godine. Prije svega radi se o mom privatnom mail nalogu a ne službenom, takođe, radi se o privatnoj prepisci mene i gospodina Nikole Pekovića koja nije pravno obavezujuće prirode, a svakako ne predstavlja uticaj Ministarstva sporta i mladih jer se uopšte ne radi o aktu ovog organa.

Kao dugogodišnji službenik sportske oblasti poznajem predsjednike nacionalnih sportskih saveza ali i ostale kolege zaposlene u sportskoj oblasti i sarađujem uspješno sa njima dugi niz godina, a zbog mog profesionalnog poziva magistra sportskog prava često komuniciram sa kolegama po pitanju aktuelnih tema iz oblasti sporta.

Na pitanje gospodina Nikole Pekovića kojeg poznajem duži niz godina kroz sportsku oblast, za mišljenje kao stručnjaka za sportsko pravo vezano za sadržinu određenih tehničkih akata (pozivi i slično), u privatnoj prepisci sam dao svoje lično mišljenje, bez interesa, kao fizičko lice, koje nije službene prirode, nije obavezujuće a prije svega nije akt Ministarstva sporta i mladih. 

Dodatno, sadržina navedenog akta ne može imati nikakvu pravnu posljedicu, riječ je o aktu tehničke prirode čija je sadržina manje više definisana Zakonom o sportu.

S druge strane, nijednim službenim aktom iz nadležnosti Odjeljenja kojim rukovodim nijesam se ni na koji način miješao u rad bilo kojeg saveza, što je i nemoguće, jer same nadležnosti ovog Odjeljenja odnose se na saradnju sa državnim organima i sportskim organizacijama drugih država a ne na statusna pitanja sportskih organizacija u Crnoj Gori.

Zato odbacujem sve tvrdnje koje povezuju moje radno mjesto i uticaj Ministarstva u kontekstu procesa u Košarkaškom savezu Crne Gore“.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Samo predsjednik Skupštine može pokrenuti zakonodavni okvir

Prethodnih dana sve glasnije se moglo čuti da rokovi cure...Skupština nefunkcionalna, brojni zakoni...

Abazović u Njujorku: Ženama dati više prostora, muškarci se...

On je ocijenio da svijet ne bi trebal da ponavlja iste greške iz...

Promjenljivo vrijeme, na primorju moguća kiša

Na sjeveru biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Ujutru...

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare