Marija Vuković nije uspjela da se plasira u finale Svjetskog prvenstva

Najbolja crnogorska sportistkinja Marija Vuković nije uspjela da izbori finale Svjetskog prvenstva, koje se održava u Oregonu, već je nastup u kvalifikacijama završila na 14.mjestu sa rezultatom 190 centimetara.

Podatak da nije imala sreće najbolje potvrđuje činjenica, da je u među 12 finalistkinja samo devet takmičarki sa preskočenih 193, dok su tri skakačice Lamara Distin i Kimberli Vilijams sa Jamajke, te Lia Apostolovski iz Slovenije sa rezultatom kao Marija (190) uspjele da nastave takmičenje.

Kvalifikacije u ženskom visu u državi na zapadu Sjedinjenih Američkih Država, donijele su velika iznenađenja, tako da su prilično rano kvalifikacije završile i neke favoritkinje, a neobičan jutarnji termin (11 časova po lokalnom vremenu), očigledno nije odgovarao mnogim takmičarkama.

Članica AK ,,Podgorica” nije izlazila na zaletištu na visini 175, zatim je bez problema savladala visine 181 i 186, da bo iz drugog pokušaja preletjela 190. Baš zbog te činjenice, što nije bila uspješna u prvom pokušaju, ostala je bez finala. Na 193 u dva pokušaja bila je jako blizu, a u trećem posebno, kada se činilo da je uspjelo, ali je letvica, ipak, pala…

Od ukupno 30 učesnica u visu, na visini od 193 osim Marije ostale su još samo 16 atletičarki. Tu visinu preskočile su Eleanor Petersen, Elena Valortigara, Irina Gerašenko, Safina Sadulajeva, Danijela Stanču, Karmen Brus, Nadežda Dubovickaja i Nikol Oligslagers. Njih devet uz Distin, Vilijams i Apostolovski sa rezultatom 190 izborile su finale, koje je na programu 20.jula.

Za Mariju Vuković ovo je najbolji rezultat na prvenstvima svijeta – crnogorska rekorderka u skoku uvisučestvovala je na Svjetskim prvenstvima 2011. (28.mjesto – 180 cm), 2017. (21. mjesto – 185 cm) i 2019. godine (18.mjesto – 185 cm).

Marija Vuković, bila je jedina predstavnica Crne Gore, a na planetarnom takmičenju nastupa oko 1900 učesnika iz 192 države.

Prilično naporan ritam takmičenja očigledno je ostavio traga, a Mariju već od 11. do 21.avgusta očekuje je i nastup na šampionatu Evrope u Minhenu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
JovoZ
JovoZ
16/07/2022•23:35 23:35

Marija će svoj rezultat popraviti u prvoj sljedećoj prilici.