test

Mladi teniser poslao poruku Novaku: Počela je smena generacija

Standard

09/10/2021

07:45

Ože-Alijasim ima 21 godinu i trenutno se nalazi na 11. mjestu na ATP listi. Njegovi rezultati u posljednjih nekoliko mjeseci mu daju za pravo da kaže da se trenutno nalazi u vrhu svjetskog tenisa, te da može da se nosi sa najboljima.

Na US Openu je dogurao do polufinala, gdje je izgubio od Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima, a prethodno je na turniru u Sinsinatiju ispao od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu.

Kako mladi Kanađanin tvrdi, smena generacija se osjeća, ali je Novaka, Rafu i Rodžera i dalje teško pobijediti bez obzira na sve okolnosti.

„Istina je da je Novak i dalje prvi, da Rodžer i Rafa pokušavaju da se vrate, ali osjećam da je smjena generacija u toku i da će se u potpunosti dogoditi brzo. Biće i dalje teško pobijediti ih, jer su i u prošlosti uspijevali da se vrate iz ozbiljnih povreda. Mi mladi moramo da se borimo. Mislim da će u u narednih nekoliko godina biti između pet i osam grend slem šampiona. Dolazi izuzetno takmičarski period. Želim da pokažem najbolji tenis i takmičim se sa najboljima“, rekao je Ože-Aljasim.

Trenutno je u toku turnir u Indijan Velsu, na kom ne učestvuju ni Novak ni Rafa ni Rodžer, te je to nova šansa za mlade igrače da zasijaju na najvećoj sceni.

Ože-Aljasim, inače, u karijeri još uvjek nije osvojio titulu, a nije bio ni u finalu.

Ostavite komentar

Komentari (0)