test

Mornar dovodi bivšeg igrača Budućnosti: Klark za jači napadački arsenal

Standard

23/05/2020

11:39

Bio je jedno od najvećih pojačanja prošle sezone u redovima Budućnost Volija, ali je samo na momente pokazivao nesporan kvalitet. Nakon sezone pauze ponovo bi mogao da zaigra u Crnoj Gori - Mornar je na pragu dogovora sa Erlom Klarkom, saznaju Dnevne novine!

Iskusni američki krilni centar je velika želja braće Pavićević koji žele da ga vide u “Topolici”, a kako pišu DN ostalo je da se dogovore sitni detalji oko ugovora. Ukoliko dođe do dogovora, Klark će sigurno biti veliko pojačanje za “ponos Bara” koji ima visoke ciljeve u narednoj sezoni ABA lige (ali i u finišu ove, ako se nastavi). Nakon što je napustio Podgoricu, Klark je zablistao u dresu španskog Burgosa gdje je bilježio neke sjajne partije.
U najjačoj ligi na Starom kontinentu odigrao je 23 utakmica ove sezone i prosječno bilježio 12,2 poena po meču uz 6,4 skoka. U Fibinoj Ligi šampiona imao je učinak od 12,8 koševa uz 5,4 skoka po utakmici.
Klark iza sebe ima bogato NBA iskustvo. Karijeru je počeo u Finiksu koji ga je 2009. godine izabrao kao 14. pika u prvoj rundi drafta. Nakon toga bio je član Orlanda, LA Lejkersa, Klivlenda, Njujorka, Bruklina, a u međuvremenu je igrao i u razvojnoj ligi. U prvu evropsku avanturu uputio se 2016. godine kada je postao član Bešiktaša gdje je proveo dvije godine.
Uslijedio je poznati dolazak u Budućnost, a vrlo brzo bi mogao da obuče dres drugog najjačeg kluba u Crnoj Gori.
Da podsjetimo, pauzu zbog pandemije korona virusa čelnici Mornara iskoristili su kako bi praktično sklopili mozaik za narednu sezonu. Ugovore su produžili Derek Nidam, Džejkob
Pulen
, Antabija Voler, Ajzea Vajthed, Sead Šehović, važeće ugovore imaju Uroš Luković i Milko Bjelica, dok je dogovorena saradnja sa Aleksandrom Lazićem iz Primorske i Tejlorom Smitom iz Nantera.
Kada se na sve njih doda i Erl Klark onda se već sada može konstatovati – Mornar će imati još jači tim sljedeće, nego što je to bio slučaj ove sezone. Sa nevjerovatnim napadačkim potencijalom.

Izvor: Dnevne novine

Ostavite komentar

Komentari (0)