Izvor:M portal

Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja posao za Pekovića

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković sigurno nije imao namjeru da kompletnom savezu i crnogorskoj javnosti razotkriva svoje veze sa Ministarstvom za sport i načelnicima ove institucije, ali je tehničkom greškom koju je napravio u petak, 15. septembra, učinio upravo to.

Naime, Peković je 15. septembra u 11 sati i 29 minuta primio mejl od načelnika odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih Miloša Lalevića, u kojem je bio sročen dopis za Radosava Jovanovića, predsjednika Skupštine KSCG. Očigledno je Lalević obavio posao koji kao načelnik odjeljenja u ministarstvu nikako nije smio da radi –prema ranijem dogovoru sa Pekovićem napisao dopis za Jovanovića u kojem se od njega traži da sazove vanrednu sjednicu Skupštine KSCG sa samo jednom tačkom dnevnog reda, izborom svih članova Upravnog odbora KSCG. Samo dva minuta kasnije, u 11 sati i 31 minut, Peković je proslijedio mejl od Lalevića na adrese zaposlenih u KSCG, bez ikakvih intervencija, pa je svima bilo vidljivo da je dopis zapravo stigao iz Ministarstva sporta i mladih, a ne od predsjednika KSCG.

Na ovaj način su se Ministarstvo sporta i mladih, ministar Vasilije Lalošević i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević najgrublje umiješali u rad Košarkaškog saveza Crne Gore, što je u suprotnosti sa važećim Zakonom o sportu.

Iz dopisa koji je načelnik Lalević sročio za Pekovića ostaje nejasno koga planiraju da izaberu u novi Upravni odbor KSCG, jer u prijedlogu za sazivanje sjednice Skupštine nije navedeno ni jedno ime, a održavanje je predloženo već za 20. septembar. 

Izvor: M portal
Izvor: M portal

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare