Novi Pazar istupa iz lige zbog nacionalističkih uvreda

Rukometni klub Novi Pazar najavio je juče da će istupiti iz srpske lige, nakon skandaloznih nacionalističkih poruka i skandiranja navijača Crvene zvezde na meču u Beogradu. Sa tribina su se čuli povici 'Ratko Mladić', kao i šovinističke pjesme, dok je bio raširen transparent u kome su se pominjale poturice...

Član Upravnog odbora rukometne Superlige iz Novog Pazara, Husein Memić saopštio je da napušta tu funkciju, kao i na sve funkcije u Rukometnom savezu Srbije.

Memić je, takođe, otkrio da je delegat utakmice na njihov prigovor odgovorio riječima da nije čuo skandiranje “Ratko Mladić”, već da samo čuje pjesme “Naprijed Zvezda”.

https://www.standard.co.me/svijet/page/2/

Predsjednik RK Novi Pazar Mujo Šaćirović najavio je podnošenje predloga o istupanju iz lige.

“Godinama unazad na naš račun skandiraju fašističke parole. Mnogo veći problem od tih navijača je sistem koji to podržava i ima dvostruke aršine. Ista situacija je u fudbalu, košarci, futsalu… Ovo je samo kulminacija. Živimo u multinacionalnoj sredini i svi dobro sarađujemo, ali su klubovi iz Novog Pazara neravnopravno tretirani i ovo je naš način da se tome usprotivimo. U četvrtak ćemo UO RK Novi Pazar podnijeti predlog da istupimo iz lige”, kazao je Šaćirović.

RS Srbije je osudio ponašanje navijača, a RK Crvena zvezda u saopštenju navela kako oni ne mogu da “utiču na ponašanje ljudi na tribinama te da garantuju kako sigurnost svih učesnika ovog meča nijednog trenutka nije dovedena u pitanje”.

“Moramo obavijestiti javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vrijeđan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svijetu.

Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen”, navodi beogradski klub.

U saopštenju se navodi da je u klub stiglo dosta prijetećih poruka poput “to da da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći”.

“Iako kao klub nismo nikoga uvrijedili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gdje da idemo.

Rukometnom klubu Novi Pazar, s kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini. Povodom ovog slučaja nećemo se dalje oglašavati”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare