Odložen žrijeb za Australijan open

Žrijeb za prvi grend slem turnir u sezoni - Otvoreno prvenstvo Australije odložen je u Melburnu na neodređeno vrijeme zbog neizvjesnosti u vezi sa vizom prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Žreijb za Australijan open trebalo je da počne u pet sati po srednjoevropskom vremenu, ali su organizatori turnira saopštili da je izvlačenje parova odloženo.

Australijski mediji prenijeli su da bi Đokovićeva viza mogla biti ukinuta i da bi prvi teniser svijeta mogao da bude deportovan iz Australije.

Đoković je sredinom prošle nedjelje doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

U ponedjeljak je Federalni sud donio presudu kojom se poništava odluka Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir čiji je rekorder sa devet titula.

Đoković bi osvajanjem novog trofeja u Australiji postao rekorder sa 21 grend slem titulom.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Očekujem da posao oko kupovine Željezare danas bude...

On je kazao da su ostali da se dogovore tehnički detalji, ali očekuje da posao danas bude...

Đukanović: Dobre vijesti na početku Samita u Tirani

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja izjave o romingu između EU...

CBCG: Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke...

Crnogorsko tužilaštvo da samoinicijativno procesuira zločine počinje tokom rata...

Najveći broj pripadnika JNA, kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih NVO, preko 7000, koji su učestvovali...

Dragan Damjanović novi šef Radne grupe za pregovaračko poglavlje...

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare