Potpisani stipendijski ugovori sa deset najtalentovanijih rukometašica i rukometaša

Rukometni savez potpisao je ugovor o stipendiranju sa deset sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša, saopšteno je iz te asocijacije. Navodi se da Rukometni savez na taj način pokazuje brigu o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i daje doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Dobitnici stipendija su Marija Marsenić, Anđela Milošević, Lana Pavićević, Mia Ražnatović, Jelena Vukčević, Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Radoš Premović, Mirko Latković i Božo Vujović.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je da je izbor najtalentovanijih napravljen na predlog direktora muške i ženske reprezentacije Draška Mrvaljevića i Snežane Damjanac, kao i trenera mlađih nacionalnih selekcija Nikole Jablana, Marka Martinovića i Ivana Terzića.

“Uprkos velikoj konkurenciji, vjerujem da smo nakon detaljne analize, napravili pravi izbor. Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija“, kazao je Kapisoda.

Talentovana Jelena Vukčević, koja se u stipendista zahvalila Rukometnom savezu, kazala je da zna da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, navodeći da u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača.

“Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana, predstavljaju državu na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima“, kazala je Vukčević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra toplo i sparno, do 30 stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorolohiju i seizmologiju, poslijepodne u sjevernim, a tokom noći i u...

Predstavnik Stejt departmenta dolazi u Brisel na razgovore o...

Takođe, sa istog mjesta je podvučeno da SAD podržavaju ponudu EU da u predstojećoj sedmici Brisel bude...

Jak zemljotres pogodio Filipine

Epicentar zemljotresa je bio u Mindoro provinciji, a osjetio se i u Manili. Filipini...

Vuković: Uređenje fasada na podgoričkim ulicama – fenomenalan učinak

Gradonačelnik Vuković je saopštio i uporedne podatke koliko je urađeno od 2019. do 2021. godine.

Valenski: Došlo je do konfuzuje o buster dozi vakcine...

Za sada je odobrena samo buster doza kompanija Fajzer/Bajontek. Prošle nedjelje, Valenski se složila...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare