Selektorka precrtala dugogodišnju lavicu: Ako je rastanak morao da dođe, sigurno je mogao biti ljepši

Bojana Popović je odlučila da na predstojećem Svjetskom prvenstvu ne računa na Milenu Raičević – rukometašicu koja je u dresu ''lavica'' osvojila sve tri medalje za naš ženski rukomet.

I to je Bojanino pravo, kao selektorke. Međutim, valja podsjetiti da je Milena imala značajnu ulogu još od olimpijskog srebra u Londonu, preko evropskog zlata u Beogradu, do na kraju evropske bronze prošle godine, kada je asistencijama razigravala cijelu ekipu.

Nedavno je Milena Raičević suspendovana od strane svog kluba, Budućnost Bemaxa jer je odlučila da tuži klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/21. kada nije igrala jer je bila u drugom stanju.

Čelnici dvostrukog prvaka Evrope odlučili su da joj oduzmu kapitensku traku i pošalju u filijalu, ekipu Rudara, do okončanja sudskog procesa.

Da li je sve to uticalo na selektorku da donese ovakvu odluku i odrekne se usluga jednog od najboljih srednjih bekova Evropa u posljednjih 15 godina, možda ćemo saznati danas oko 17 sati, kada se legendarna rukometašica obrati javnosti, uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

Iako je Milena osvojila sve velike medalje, kako u dresu reprezentacije, tako i u opremi Budućnosti, ne znači da treba da bude dio nacionalnog tima, sve dok igra rukomet.

Međutim, možda način na koji su se klub i reprezentacija odrekli njenih usluga i nije baš onakav kakav zaslužuju sportisti njenog kova.

Javnost je iznenađena jer su brojni uspjesi naših “lavica” dolazili kao plod zajedničkog rada reprezentacije, koja je izgledala kao porodica.

Zbog toga smo očekivali da, ako je već moralo dođi do rastanka, to bude urađeno na ljepši način jer Milena nije zaslužila da se nađe u ovoj situaciji, ali ni selektorka Bojana, koja je takođe zadužila crnogorski rukomet u prethodne više od dvije decenije.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare