Vučević o Čikagu: Ovaj tim ima još mnogo toga da pokaže i napreduje

Nikola Vučević je na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije uoči početka NBA sezone govorio o motivima da ovog ljeta potpiše novi ugovor za Čikago Bulse.

Kako je Baranin i naš slavni Ol-star centar istakao, a prenio američki NBC Sports, nakon loše sezone tima odluka se ticala prije svega stvari koje se tiču same košarke i onog što se dešava na terenu.

“Osjećao sam da ovaj tim ima još mnogo toga da pokaže i da napreduje. O mnogo toga sam razgovarao sa ljudima oko tima, prije nego sam donio odluku. Ne znam da li ćemo uspjeti, ali sam osjećao da vrijedi da ponovo pokušamo. Jednostavno, osjećao sam da prošle sezone nijesmo pružili najbolje od sebe i da svi imamo taj motiv da odigramo bolju sezonu, igramo bolje kao tim. To je bio važan momenat u mojoj odluci – rekao je on.

Takođe, istakao je i koliko su ,,bikovi“ uložili u njega…

“Čikago je napravio trejd da bi me doveo. Uložili su mnogo za mene. Tako da sam osjećao odgovornost, da se vratim i da pomognem timu da budemo bolji. Stvarno ne znam što će biti na kraju, ali tako sam osjećao. Naravno, vrlo mi je komotno ovdje kada su uprava, treneri i naročito saigrači u pitanju. Sa velikim brojem ovih ljudi sam postao blizak. Odluka je djelovala prosto ispravno – rekao je Vučević.

Iza Čikaga je sezona sa skorom 40-42, a američki mediji sada spekulišu da će stručni štab probati da iskoristi Nikolinu sposobnost da razigrava u napadu.

“Najefikasniji sam i kada igram bliže reketu i tu se najkomotnije osjećam. Ali, kada su dobre prilike da ,,izađem“ i šutiram, mogu da pomognem timu na mnogo različitih načina. Pa bilo to šut za tri poena, ili ako ,,izvučem“ jednog ili dvojicu visokih igrača da me čuvaju agresivnije pa mi se otvori šansa za prodor… Za mene specifično, radi se priej svega o pravom balansu, da ne budem previše ni u reketu ni previše ,,spolja“ – dodao je Baranin.

Prošle sezone imao je skor od 17,6 poena i 11 skokova po meču, uz 52 procenta realizacije šuta iz igre ali i važnih 3,2 asistencije u prosjeku.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare