test

Vujačić za preokret Budućnosti

Standard

21/11/2020

18:05

Pobjeda

Nije bilo iznenađenja u duelu prvog i posljednjeg tima na tabeli – Budućnost je opravdala ulogu favorita protiv Petrovca, doduše mnogo teže nego što se očekivalo, tek nakon preokreta koji je stigao u samom finišu (2:1).

Prvoligaš sa primorja je vodio na poluvremenu nakon pogotka Divanovića, ali su plavi u nastavku pokazali zašto su najbolji tim u ligi, zašto su i ove sezone glavni kandidat za titulu.

Raičković je u 63. minutu sa tridesetak metera majstorski lobovao golmana Popovića za izjednačenje, a u 84. je asistirao Vujačiću, džokeru sa klupe, koji je uradio ono što najbolje zna – glavom je smjestio loptu u mrežu za 10. pobjedu svog tima na posljednjih 11 mečeva na domaćoj sceni.

Nije Budućnost pružila partiju kakvu može, ali je bila dovoljno dobra da održi pet bodova prednosti na vrhu tabele, a tek treba da odigra zaostali meč sa istim rivalom.

Budućnost je na samom startu pokušala da se nametne na terenu i pritisne protivnika na svoju polovinu. Djelimično je u tome uspjela, ali dva udarca iz daljine, Ivanovića i Božovića, nijesu bili prijetnja po mrežu golmana Popovića.

Čak je Petrovac iz defanzivnog bloka imao opasniji napad kada je Ražnatović prošao po lijevoj strani, s tim što je njegov šut iskosa završio pored stative Dragojevićeve mreže.

Taj trenutak kao da je ohrabrio prilično oslabljene goste koji su imali još par izlazaka prema naprijed, doduše bez konkretnog učinka.

Plavi su kreirali igru u ofanzivi, ali je za brzo vođstvo falilo brzine, tečniji pas i precizniji šut – poput onog Ivanovića nakon dodavanja Božovića iz kornera, kao i onda kada su uloge istih aktera bile zamijenjene.

Podgoričani su potom pojačali ritam, a prvu veliku priliku imali su u 29. minutu – Božović je filigrantski odigrao za Ivanovića koji je izašao na golmana, ali je Popović bio uspješniji iz duela jedan na jedan.

Mladi superstar Budućnosti, Lazar Mijović, bio je agilan po lijevom krilu, a nakon nekoliko prodora mogao je da donese vođstvo svom timu. U tome ga je spriječio defanzivac Petrovčana, Savović, koji je sa gol linije izbio loptu, te svoju ekipu spasio rezultatskog minusa u 33. minutu.

Kazna za ove promašaje stigla je u 42. minutu kada je Petrovac poveo. Bio je to mat u tri poteza. Ispala je odbrana domaćih, Merdović je pobjegao po desnoj strani, a onda kao na tacni asistirao Divanoviću. Mladi ofanzivac rutinski je krunisao lijepu akciju ,,nebo-plavihˮ – pogodivši metu sa ivice peterca.

Budućnost je ušla u drugo poluvrijeme sa ciljem da preokrene, a topovski udarac Mirkovića sa tridesetak metara kao da je bio najava izjednačenja.

Krenuo je da teče 63. minut kada je Raičković izveo još jedno remek djelo kada daje golove pod Goricom. Ovoga puta je lobovao golmana iskosa sa desne strane, sa udaljenosti od oko 30 metara.

Budućnost je u posljednjih 25 minuta pokušala jače da pritisne sa visokim golgeterom Vujačićem (zamijenio Vujačića), koji je u nekoliko navrata bio u situaciji da uradi nešto više.

U 80. su plavi tražili penal – Ivanović je signalizirao ruku u šesnaestercu, ali umjesto jedanaesterca dobio žuti karton.

Odmah nakon toga Podgoričani su sve karte bacili na napad – ušao je Moraitis, ali je preokret donio Vujačić. Asistent je bio Raičković nakon čijeg centaršuta je korpuletni Baranin glavom u 84. minutu zakucuo loptu u mrežu.

U sudijskoj nadoknadi je Ivanović mogao da uveća prednost Budućnosti, ali je njegov udarac odbranio Popović.

Plavi su još bliži jesenjoj tituli. Petrovac ostaje na dnu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

FK Budućnost

Ostavite komentar

Komentari (0)