Izvor:Blic.rs

Bavarska prelazi na “UNIVERZALNO TESTIRANJE” na koronu

Njemačka savezna država Bavarska danas je odobrila planove za univerzalno testiranje na kovid-19, pokrenuvši rasprave u drugim djelovima Njemačke o tome da li pratiti taj trend ili se držati trenutnog ciljanog pristupa kako bi se spriječio potencijalni drugi talas infekcija.

Prema trenutnim pravilima, dostupni su besplatni testovi za ljude koji imaju simptome kao što je groznica, a česta su državna testiranja među visokorizičnim grupama, poput onih u domovima za stare, bolnicama i vrtićima, prenosi Rojters.

Bavarski premijer Markus Šeder na konferenciji za novinare rekao je da će planirano univerzalno testiranje biti “brže, besplatno i za sve”.

Ipak, kritičari upozoravaju da bi taj pristup mogao preplaviti centre za testiranje i uskratiti grupama višeg rizika testiranje.

Njemački ministar zdravlja Jens Span napisao je na svom Tviter nalogu da jednostavno sprovođenje puno testova zvuči dobro, ali da bez sistematskog pristupa nije korisno.

Država Berlin je nagovijestila da će slijediti odluku Bavarske da se odstupi od nacionalne strategije testiranja dogovorene s vladom i Institutom Robert Koh za zarazne bolesti.

Ali Severna Rajna-Vestfalija, najnaseljenija država Njemačke i Baden Virtemberg više su za ciljani pristup.

Njemačka je uspjela da stavi pod kontrolu pandemiju kovid-19 sa daleko manje smrtnih slučajeva nego većina drugih velikih evropskih država uprkos relativno mekim mjerama koje su omogućile da se nastavi neki društveni i ekonomski život.

Ali, ovog mjeseca se pojavilo novo žarište u klanici u zapadnoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija kada se više od 1.500 radnika zarazio, što je primoralo uvođenje novih mjera za 600.000 ljudi i izazvalo zabrinutost da Njemačka ostaje ranjiva uprkos ranom uspjehu.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Oglasila se medicinska sestra koja je dala infuziju djevojčici...

Medicnska sestra Muamera Turković, koja je dala infuziju djevojčici, objavila je na Fejsbuku objašnjenje situacije koja se...

Korona jača i od vaterpola: Otkazana prvenstva za mlađe...

Nastavlja se odgađanje sportskih takmičenja u Crnoj Gori. Prvenstva za mlađe selekcije u vaterpolu neće se održati...

Žugić: Tokom tri mjeseca prvog moratorijuma obračunata kamata iznad...

Konsultativno saslušanje predložio je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević. Tokom konsultativnog saslušanja pred Odborom...

Šest mjeseci korone: Ovo su najve misterija vezane za...

Prošlo je tačno šest mjeseci od kako je Кina Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji prijavila prve slučajeve korona virusa....

URA: Ko i zbog čega je učinio ekocid u...

Zahtijevamo od nadležnih organa da odmah odgovore ko je i zbog čega minirao stijene u kanjonu Cijevne...

NAJČITANIJE

Gdje je danas “dječak vještac” čije su slike užasnule...

Mali Houp tada je imao dvije ili tri godine i preživio je zahvaljujući Anji i organizaciji koju...

Dabović: Odbila sam SEKS sa PRESJEDNIKOM i otjerali su...

Svašta sam doživjela u karijeri. Događalo mi se i da mi nude velik novac za jednu noć,...

DR MUHAMED BOROGOVAC: Blaćenjem Crne Gore i Đukanovića IFIMES...

Borogavac je devedesetih godina prošlog vijeka napustio Bosnu i Hercegovinu, nakon sukoba sa politikom tadašnjeg predsjednika Alije...

Auto litija uz trobojke u Beranama i Andrijevici (VIDEO)

Automobili sa srpskim zastavama, formirajući kolonu, krenuli su iz Berana u pravcu Plava.

Srpski infektolog demantovao Vučića: PCR dijagnostika se radi u...

Kako je kazao profesor Medicinskog fakulteta, infektolog i bivši direktor klinike za zarazne bolesti Dragan Delić, PCR dijagnostika koja...

Komentari

avatar