Britanski špijun: PUTINU DANI ODBROJANI!

Bivši obaveštajac Kristofer Stil, koji je radio za britansku tajnu službu MI6, kaže da 'ne vidi' da ruski predsednik Vladimir Putin može da ostane na vlasti u narednih 'tri do šest mjeseci'.

Bivši obavještajac Kristofer Stil, koji je radio za britansku tajnu službu MI6, kaže da “ne vidi” da ruski predsjednik Vladimir Putin može da ostane na vlasti u narednih “tri do šest mjeseci”.

Govoreći za BBC, Stil je rekao da kada sankcije Zapada Rusiji, posebno one koje se odnose na energetiku, stupe na snagu, Putinu će dani biti odbrojani.

Upitan o konkretnom vremenskom okviru za Putinov pad, Stil je rekao da “postoje znaci da ga zdravlje izdaje”. Ako su američki i britanski izvori u pravu, rekao je on, ruski lider bi mogao da “ostane nemoćan” za najviše pola godine.

Photo: IMAGO / ITAR-TASS

Podsetimo, sve češće su spekulacije o tome da Putina izdaje zdravlje, iako to nikad nije potvrđeno iz Kremlja. Da je Putin neprestano pod nadzorom ljekara tvrdio je i pomenuti Kristofer Stil, bivši zvaničnik britanske obaveštajne službe MI6 zadužen za Rusiju. Stil je ranije ovog mjeseca britanskim medijjima kazao da Putin, kako se čini, mora redovno da pauzira kad god se održavaju duži sastanci.

“Sjednice Sjaveta bezbjednosti koje bi trebale da traju čitav sat razbijaju se u nekoliko segmenata. On u pauzama izlazi i dobija nekakvu ljekarsku pomoć. Tako da je jasno da je ozbiljno bolestan. Nije jasno koliko je smrtonosno ili neizliječivo. Ne možemo da budemo sigurni. Ali to, bez sumnje, ima veoma ozbiljan uticaj na vladanje Rusijom u ovom trenutku“, istakao je Stil za radio LBC.

Slične tvrdnje prenose i drugi izvori koji se pozivaju na informacije pristigle od ljudi iz šireg kruga zvaničnika u Kremlju. Na “Telegram” kanalu “General SVR”, koji tvrdi da ima izvore iz Kremlja, objavljena je vijest da je Putin ovog mjeseca imao neophodnu operaciju koja je uspješno obavljena i da se ruski predsjednik trenutno oporavlja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare