Izvor:N1

Britni Grajner osuđena na devet godina zatvora u Rusiji

Britni Grajner, jednoj od najvećih košarkašica svijeta, osuđena je na devet godina zatvora za krivično djelo posjedovanje i krijumčarenje opojnih sredstava u Rusiji.

Grajner je priznala krivicu, istakavši da je kod sebe imala ulje kanabisa koje se koristi za elektronske cigarete, ali je poručila da nije namjerno prekršila ruske zakone jer je sporne patrone greškom spakovala kad je dolazila iz SAD.

Odbrana Britni Grajner izvodila je svjedoke koji su u pozitivnom svjetlu govorili o karakteru popularne košarkašice u pokušaju da kazna bude umanjena što je moguće više. Njeni advokati navodili su da je sa uspjehom nosila dres ruskog Jekaterimburga i da su je saigračice i rivalke veoma poštovale, kao i da je spornu supstancu koristila u Arizoni, gdje je ona dozvoljena i da je razlog za korišćenje tog ulja bol zbog povreda koje je pretrpjela tokom karijere.

Advokati odbrane iznijeli su i informacije o tome da je Grajnerova tokom pritvora razvila prijateljski odnos sa čuvarima, koji su je tješili i govorili da će sve biti u redu, dok tužilac tvrdi da je Amerikanka sa namjerom pokušala da prokjumčari nedozvoljene supstance u Rusiju.

Presuda bi, prema pisanju Rojtersa, moga da utaba put da dođe do razmjene zarobljenika između SAD i Rusije u kojoj bi u Moskvu mogao da se vrati osuđeni trgovac oružjem.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Presjek nepravilnosti na biračkim mjestima

 Takođe, na biračkom mjestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahtjeva za glasanje putem pisma...

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare