Izvor:krik.rs

Član SNS-a Vladimir Đukanović novi advokat Dijane Hrkalović

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, optužena da je uticala na svoje kolege da opstruišu istrage, ima novog advokata – na sudu će da je brani član vladajućeg SNS-a Vladimir Đukanović, saznaje KRIK.

Početak suđenja Hrkalović zakazan je za prekosjutra. Đukanović nije odgovorio na pozive i poruke novinara KRIK-a.

Dosadašnji advokati Dijane Hrkalović – Sead Spahović, Ahmed Delimeđac i Nenad Tasić – otkazali su joj punomoćje, saznaje KRIK. Novi advokat joj je Vladimir Đukanović, član vladajuće Srpske napredne stranke, ali i predsjednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, član Visokog savjeta sudstva i Odbora za kontrolu službi bezbjednosti.

Đukanović, istovremeno sa pomenutim funkcijama, odnedavno se aktivno bavi advokaturom i zastupa Predraga Koluviju, vlasnika „Jovanjice“ optuženog da je na ovom imanju organizovao uzgajanje više od tone i po marihuane. Đukanović Koluviju aktivno brani i van sudnice, u svojoj emisiji, a osim njega podršku je dobio i iz vrha vlasti – od predsjednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Hrkalović je u pritvoru i do sada se branila ćutanjem, a da li će promijeniti strategiju biće poznato već za dva dana pošto je za tada zakazano suđenje pred Višim sudom u Beogradu. 

Bivša državna sekretarka optužena je da je u više navrata uticala na svog nekadašnjeg saradnika Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, da ometa istrage. Tužilaštvo tvrdi da mu je naložila da ne dostavi na vrijeme tužilaštvu izvještaj o vještačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića i na taj način pomogla Belivuku i njegovim saradnicima. U optužnici se navodi i da je uklonila dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabilježile ubistvo, međutim, za to nije optužena.  

Hrkalović je, piše u optužnici, Milenkoviću naredila da obriše dio prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kome on govori o njenim navodnim vezama sa kriminalcima. Ognjanović je pričao da se Hrkalović viđa sa kriminalcem Darkom Elezom, da je uticala da se iz postupka protiv Belivuka uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu, tvrdi tužilaštvo. 

Osim na Milenkovića, Hrkalović je, kako tvrdi tužilaštvo, uticala i na načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića. Njemu je naredila da Eleza lažno stavi na mjere – odnosno da ga prati i prisluškuje – kako bi spriječila da istragu protiv njega pokrenu druge službe, piše u optužnici. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Makron: Rusija je dozvolila i podstakla ratne zločine u...

„Ruska agresija dovela je do sistematizacije ratnih zločina protiv Ukrajine i njenog naroda“, rekao je Makron u...

UP: Radi se na identifikaciji osoba koje su sinoć...

“Sinoć je oko 22.20 časova policiji u Podgorici podnio prijavu N.D. (22) u kojoj je naveo da...

Novi slot privukao pažnju mnogima!

Jeste li nekad iskušali svoju sreću uz omiljeni online kazino? Ekskluzivno samo u Meridianu...

DPS: Podnešena krivična prijava protiv Ćosovića, svako ko na...

“Ćosović je na svom Facebook profilu napisao komentar „Mislio sam da među DPS funkcionerima ima inteligentnog oblika...

U Hrvatskoj više nijesu obavezna dnevna svjetla na automobilima

U skladu sa hrvatskim Zakonom o sigurnosti saobraćaja prometa, duga i kratka svjetla na motornim vozilima ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare