Izvor:RSE

Dodik: Opet sam kažnjen, a da ne znam zašto

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je za novinsku agenciju SRNA da je odluka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o uvođenju sankcija njemu i Alternativnoj Televizijii (ATV) ''toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo''.

“Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju”, izjavio je Dodik.

“Drugo što mi pada na pamet je da je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne znam onda šta je”, dodao je Dodik za SRNA-u.

Dodik je kazao i da treće što mu pada na pamet jeste da je ”opet kažnjen, a da ne zna zbog čega”.

“Prvi put su rekli da kršim Daytom, bez navođenja čime sam prekršio Daytonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija, a da se protiv mene ni u Bosni i Hercegovini niti bilo gdje u svijetu ne vodi krivični postupak za korupciju”, kazao je Dodik.

Ocijenio je da “ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost”, te da “ostaje nejasno šta su kreatori ovih sankcija imali na umu kada su odlučili da ga opet kazne”.

“Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju. Ja tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina”, kazao je Dodik.

Dodao je i da je “odluka SAD došla uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske što, takođe, treba da primjetim i trebalo bi, tako oni misle, da me pokoleba u borbi za prava Republike Srpske”.

“Bojim se da je sve što su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske. Dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti”, kazao je Dodik.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD Berane: Lokalna vlast se bavi obilježavanjem ulica umjesto...

''Ili, ako vam je, gospodo zvana vlast, to toliko važno, požurite sa tom...

Sjutra na Trgu nezavisnosti centralna proslava Dana Vojske

Na svečanosti će govoriti predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, Raško Konjević i...

Ani Erno dobitnica Nobelove nagrade za književnost

Kako su naveli iz Švedske akademije, ona je nagradu dobila „za hrabrost i...

Najveći bezbjednosni XII 2BS Forum sjutra u Budvi

U fokusu dvanaestog 2bs Foruma će biti budućnost i bezbjednost Zapadnog Balkana, uloga...

Vuković: Zahvaljujući podršci Glavnog grada zdravstveni radnici riješiće stambeno...

Naime, na sjednici Parlamenta Glavnog grada, zakazanoj za 19.10. naći će se i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare