Dodik: Volio bih da se ukinu Oružane snage BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Bosna i Hercegovina nije blizu članstva u NATO, kao i da bi on volio da ta država ukine svoje Oružane snage.

„Mi smo protiv NATO. Taj program saradnje sa NATO govori da se članstvo ne prejudicira. Za to je potrebna posebna odluka, ali ona ne postoji“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ponovio je ideju o demilitarizaciji BiH.

„Nama NATO ne treba ni u tom pogledu, ali neka struktura koju sam naslijedio nije mogla da se eliminiše u ovom vremenu. Radićemo na tome ubuduće“, istakao je Dodik.

Predsjedništvo BiH je u decembru 2019. godine usvojilo Program reformi, odnosno Godišnji acionalni plan (ANP), kojim je aktiviran Akcioni plan za članstvo BiH u NATO (MAP).

Govoreći o vojnoj vežbi „Kombinovani napor 22“ na Manjači kod Banjaluke, Dodik je kazao da je to dio već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donijet.

„NATO tu ne učestvuje, već je posmatrač. Oni će tu posmatrati određene stvari, kao što se pojavljuju u Srbiji i na mnogim mjestima u okviru svih programa“, naveo je on.

Više od 800 pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije (BGLP) Oružanih snaga BiH, deklarisane za buduće međunarodne operacije, učestvovaće u vežbi „Kombinovani napor 22“ na vojnom poligonu „Manjača“ od 19. do 23. septembra, a radi ocjenjivanja operativnih sposobnosti po NATO Konceptu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

Kremlj komentarisao najavu Vučića da će Srbija možda morati...

Peskov je rekao da Rusija njeguje svoje odnose sa Srbijom te da vjeruje da ti odnosi imaju...

Joković: Ne razmišljamo koga ćemo podržati, možda budemo imali...

“SNP u ovom momentu ne razmišlja koga će podržati, bitno je učiniti sve da bi kandidat DPS-a...

DF predao prijedlog za predsjedničku kandidaturu Mandića

Na potezu je Državna izborna komisija koja treba da potvrdi kandidaturu. Kandidaturu Mandića podržali su konstituenti DF-a.Podsjetimo,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare