Izvor:N1

Hapšenja u Japanu zbog korupcije povezane sa sponzorskim ugovorima za OI

Bivši član upravnog odbora Olimpijskih igara u Tokiju i tri osobe iz kompanije za odjeću koja je bila sponzor Igara 2021. godine, uhapšeni su zbog primanja mita.

Za primanje mita osumnjičen je Harujuki Takahaši, bivši izvršni direktor marketinške agencije „Dentsu“, koji je novac, prema navodima tužilaštva, uzeo od bivšeg direktora „Aoki Holdinga“ i dvojice zaposlenih u toj kompaniji.

Kompanija koja proizvodi poslovna odijela bila je iznenađujući sponzor japanskog olimpijskog tima, u trenutku kada su druge države uzimale vrhunske modne brendove za dizajniranje sportske odjeće.

Vjeruje se da je mito povezan sa sponzorskim ugovorom za Olimpijske igre. Iako se dugo govori o korupciji, hapšenja predstavljaju veliki udarac japanskim olimpijskim ambicijama, pošto je Saporo kandidat za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030.

Iz kompanije “Aoki“ rekli su da još uvijek ispituju cio slučaj i da nemaju komentar, a reakciju nije imao ni Olimpijski komitet Japana.

Prema navodima japanskih medija, Takahaši je negirao krivična djela, ističući da je plaćen za konsultantske usluge.
Tokio je usljed pandemije koronavirusa domaćin Olimpijskih igara bio prošle godine.

Na organizaciju Olimpijskih igara potrošeno je 13 milijardi dolara, uglavnom javnog novca, što je duplo više od prvobitne procjene.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare