Izvor:N1

Hrkalović negirala da se njeno ime pominje u komunikaciji Belivuka i Vučkovića

Nastavljeno je suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije Dijani Hrkalović, prema optužnici za trgovinu uticajem, prenosi N1.

Dijana Hrkalović negirala je da se ona spominje u telefonskoj komunikaciji vođe klana Veljka Belivuka i žandarma Nenada Vučkovića. Na suđenju je počeo uvid u pisane dokaze koji će biti nastavljen 14. oktobra, za kada je i zakazan nastavak glavnog pretresa.

Na pitanje sudije da prokomentariše spominjanje „D“ i „Dijana“ u izvještaju o vještačenju telefona Veljka Belivuka ona je odgovorila:

Spominje se i Nebojša i ministar što je važno za moj postupak.

Na insistiranje sudije da se izjasni o spominjanju „D“ i „Dijana“ u komunikaciji Belivuk – Vučković, odgovorila je: „Osporavam da sam to ja“.

Advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović je tokom suđenja kazao da mu nije jasno zašto se sva dokumenta prikazuju kada bi, prema njegovim riječima “tužilac u ovom postupku trebalo da dokaže da Dijana nešto nije dostavila”.

“Ovi dokazi koje gledamo su već razmatrani”, poručio je Đukanović.

Na današnjem suđenju bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Srbije je počeo uvid u pisane dokaze koji će biti nastavljen 14. oktobra, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa.

Danas su predstavljeni: reŠenja o postavljenju na funkcije na kojima su bili optuženi Dijana Hrkalović, Dejan Milenković i Milorad Šusnjić. Izveštaj veštačenja telefona Veljka Belivuka, rokovnik drugooptuženog Milenkovića, dokumentacija u vezi sa video snimcima uzetim sa nadzornih kamera hotela Konstantin, a koji se nalazi u ulici u kojoj je ubijen Vlastimir Milošević januara 2017. godine.

Iznošenje dokaza biće nastavljeno iznošenjem preostale pisane dokumentacije, prikazom audio i video materijala kao i iskazima svjedoka.

Za zloupotrebe položaja optuženi su nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković kao i Milorad Šušnjić, bivši načelnik PU Novi Sad, piše N1.

Hrkalovićeva se tereti da je naložila načelniku Dejanu Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vrijeme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare