Izvor:Danas.rs

Hrkalović tužila 16 medija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a podnijela je ukupno 16 tužbi protiv medija tražeči novčanu naknadu zbog objavljivanja informacije, prenosi Danas.

Prema informacijama koje je Danas dobio iz Višeg suda u Beogradu od 16 tužbi po Zakonu o javnom informisanju i medijima jedna je riješena presudom kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev. U pitanju je prvi spor ove vrste koji je pokrenula Hrkalović protiv Adria media grupe, izdavača dnevnog lista Kurir.

Još dva postupka koje je inicirala Hrkalović su obustavljena nakon što je ona povukla tužbu. Interesantno je da su obje ove tužbe bile podnijete takođe protiv Adria media grupe, ali zbog informacija objavljenih na sajtu kurir.rs.

Ono što je upadljivo u spisku medija koje je tužila Hrkalović je razlika u njihovoj uređivačkog koncepciji. Naime, prvih deset tužbi bivša državna sekretarka MUP podnijela je protiv medija u kojima dominira tabloidna uređivačka politika, piše Danas.

Naime, prvih deset tužbi bivša državna sekretarka MUP-a podnijela je protiv medija u kojima dominira tabloidna uređivačka politika. Najveći broj njih, odnosi se na medije koji imaju izrazito blagonaklon odnos prema članovima partija na vlasti. Pored već spomenutog Kurira, tužbama Hrkalović obuhvaćeni su bili i Srpski telegraf, kao i njihov portal republika.rs, list Alo i njihov portal, portali Srbija Danas i Mondo. Među njima tužbe su bili podnijete i protiv portala direktno.rs i nova.rs (po dvije tužbe) koji ne bi mogli da se podvedu pod “provladine” medije.

Nakon ovoga fokus tužbi Dijane Hrkalović postaju mediji koji su sve osim tabloidni. Pored tužbe na račun portala KRIK o kojima su mediji već pisali, podaci Višeg suda otkrivaju da je Hrkalović tužila i nedjeljnike NIN i Vrijeme.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorski PEN centar: Abazović još jednom bahato crta metu...

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: "Nasred śednice Parlamenta Crne Gore Abazović...

Čanak o Abazoviću: Po običaju laže

„Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me crnogorska opcija dovodi u...

Abazović: Sve se dešava zbog zaplijenjenih Bemaksovih cigareta, politički...

- Ta kompanija osnovala je M portal. Taj M portal nije samo jedan mediji, nego je takozvani...

Mtel nagradio najbolje u četvrtom ciklusu konkursa ”Zajedno ka...

„Veoma smo zadovoljni ovim, prije svega, društveno odgovornim projektom...

Abazović se opet obrušio na medije: Koritaši koji ne...

On je prethodno kazao da je mportal koji objavljuje prepiske sa Skaj aplikacije formiran od strane komapnije...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare