Izvor:Danas.rs

Hrkalović tužila 16 medija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a podnijela je ukupno 16 tužbi protiv medija tražeči novčanu naknadu zbog objavljivanja informacije, prenosi Danas.

Prema informacijama koje je Danas dobio iz Višeg suda u Beogradu od 16 tužbi po Zakonu o javnom informisanju i medijima jedna je riješena presudom kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev. U pitanju je prvi spor ove vrste koji je pokrenula Hrkalović protiv Adria media grupe, izdavača dnevnog lista Kurir.

Još dva postupka koje je inicirala Hrkalović su obustavljena nakon što je ona povukla tužbu. Interesantno je da su obje ove tužbe bile podnijete takođe protiv Adria media grupe, ali zbog informacija objavljenih na sajtu kurir.rs.

Ono što je upadljivo u spisku medija koje je tužila Hrkalović je razlika u njihovoj uređivačkog koncepciji. Naime, prvih deset tužbi bivša državna sekretarka MUP podnijela je protiv medija u kojima dominira tabloidna uređivačka politika, piše Danas.

Naime, prvih deset tužbi bivša državna sekretarka MUP-a podnijela je protiv medija u kojima dominira tabloidna uređivačka politika. Najveći broj njih, odnosi se na medije koji imaju izrazito blagonaklon odnos prema članovima partija na vlasti. Pored već spomenutog Kurira, tužbama Hrkalović obuhvaćeni su bili i Srpski telegraf, kao i njihov portal republika.rs, list Alo i njihov portal, portali Srbija Danas i Mondo. Među njima tužbe su bili podnijete i protiv portala direktno.rs i nova.rs (po dvije tužbe) koji ne bi mogli da se podvedu pod “provladine” medije.

Nakon ovoga fokus tužbi Dijane Hrkalović postaju mediji koji su sve osim tabloidni. Pored tužbe na račun portala KRIK o kojima su mediji već pisali, podaci Višeg suda otkrivaju da je Hrkalović tužila i nedjeljnike NIN i Vrijeme.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni...

Dva izvora Pobjede, bliska samom vrhu Vlade, navela su da je pristupanje Crne Gore „Otvorenom Balkanu“ već...

Mijović poručio Abazoviću i Adžiću: Ne igrajte se sa...

Mijović je pozvao peremijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da bez odlaganja puste na slobodu...

FBI: Vođa poligamne sekte imao je 20 žena, neke...

Samuel Rappylee Bateman tvrdio je da je Božja volja da se upušta u seksualne odnose sa svojim...

Vlahović: Neophodno utvrditi što se desilo Kneževiću, ne zadržavati...

"Bez toga, bilo kakve osude su neozbiljne i neprihvatljive. ⁦‪Policija‬⁩ ne smije da zadržava građane sa Cetinja...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare