Izvor:Klix.ba

Isak o Dodikovim najavama mirnog razlaza: Milorade, imamo dovoljno kapaciteta da to spriječimo

Ministar unutrašnjih poslova BiH Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika srpskog entiteta u BiH Milorada Dodika o tome da će SNSD ''kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS''.

“Milorade, ti jedino možeš ‘mirno otići’ s bosanskohercegovačke političke scene i još ‘mirnije ući’ u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženi – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o ‘mirnom osiguranju boljeg života’. Imat ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima”, naveo je Isak. Dodao je da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine.

“I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a. Mi imamo dovoljno kapaciteta, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, dodao je Isak.

Pozvao je građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika.

“I da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica“, navodi se u Isakovoj reakciji.

Podsjećamo, juče je, nakon ponovnog izbora za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik održao obraćanje u kojem je ponovo iznio svoje sporne stavove o njegovoj viziji budućnosti Bosne i Hercegovine.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare