Izvor:RSE

Izabran najmlađi gradonačelnik Afroamerikanac u SAD, ima 18 godina

Osamnaestogodišnjak Jaylen Smith iz savezne američke države Arkansas postao najmlađi crni gradonačelnik izabran u SAD-u, prenosi BBC.

Smith koji je nedavno završio školu ove sedmice je izabran na čelo ruralnog grada Earlea s 1.800 stanovnika, smještenog u blizini Memphisa.

Međutim, on nije prvi gradonačelnik nekog američkog grada koji je na tu funkciju došao s 18 godina. Michael Sessions je 2005. izabran za gradonačelnika Hillsdalea u dobi od 18 godina.

Tinejdžerova majka je plakala nakon što je izabran za gradonačelnika. Smith je bio kandidat Demokratske stranke, a ubrzo nakon pobjede se obratio građanima Earla.

“Vrijeme je za bolje poglavlje u gradu. Želio bih se zahvaliti onima koji su me podržali i motivisali druge da glasaju. Zaista sam vam zahvalan”, rekao je osamnaestogodišnji gradonačelnik.

Obećao je da će poboljšati rad policije, kanalizacioni sistem, da će riješiti problem napuštenih kuća i građane više uključiti u odlučivanje. Mladić je najavio da će se otvoriti velika trgovina prehrambenih proizvoda jer je jedina takva u gradu zatvorena prije nekoliko godina.

“Morate negdje početi. Nisam želio postati gradonačelnik s 30 ili 40 godina jer to mogu biti sada”, izjavio je Smith za Washington Post.

Kaže da mu je namjera studirati jer mu je želja da postane tužilac.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare