Izvor:Nova

Kako je prvi čovjek beogradske policije došao do stana koji vrijedi više od milion eura?

Nakon objavljenog javnog podatka da prvi čovjek beogradske policije Veselin Milić posjeduje stan od gotovo 200 kvadratnih metara u luksuznom kompleksu na Dedinju, u javnosti se otvorilo pitanje kako je moguće da načelnik PU Beograd, sa platom od 177.000 dinara, može sebi da priušti stan koji se, prema aktuelnim oglasima, procjenjuje na više od milion eura!

BIRN je objavio da je Veselin Milić, u vrijeme kada je obavljao funkciju savjetnika predsjednika Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u suvlasnišvu sa suprugom, prema zvaničnim podacima iz Katastra nepokrenosti i Agencije za sprečavanje korupcije, u luks zgradi u ulici Neznanog junaka, stekao stan od 195 metara kvadratnih. Riječ je o zgradi koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Dedinju, okružena brojnim ambasadama i međunarodnim školama.

Ovaj podatak zbunio je javnost posebno ako se u obzir uzme podatak da Milić, kao zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, zarađuje 177.780,00 dinara mjesečno. Provjerom na sajtovima koji se bave prodajom i oglašavanjem nekretnina, redakcija portala Nova.rs pronašla je podatak da se gotovo identična nekretnina u istoj zgradi, površine od  186 metara kvadratnih prodaje za 6.700 eura po kvadratu.

Ako se u obzir uzmu i “podivljale” cijene kvadrata u Beogradu u proteklih nekoliko mjeseci i turbulentna dešavanja na tržištu nekretnina, teško je povjerovati da je stan, koji sada košta 1.250.000 eura, nekretnina koju bi jedan policijski načelnik mogao da priušti, sve i da je podigao kredit za koji bi mu, prema računici sa akutelnim cijenama, samo učešće iznosilo više od 200.000 eura.

Podsjetimo, BIRN je otkrio da je riječ o nelegalno sazidanoj, pa potom ozakonjenoj zgradi koja je pripadala Kolingu, a stanove u njoj danas imaju članovi porodice Nemanje Stajića, sekretara beogradskog Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata i kompanija Milenijum tim, čiji je stan pod hipotekom koja je upisana kao zamjena za jemstvo za Bojanu Bajrušević, udovicu Vlade Kovačevića Trefa, optuženu za šverc cigareta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare