Majka Davida Dragičevića: “Ja, Suzana, nigdje ne bježim”

FOTO: BETA

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, čija je smrt u martu 2018. pokrenula masovne proteste u Republici Srpkoj, poručila je da će nastaviti borbu.  Kako je rekla, ona će nastaviti borbu za dokazivanje istine o smrti njenog sina, i te kako će u tome uspjeti zajedno sa Davidovim ocem Davorom, dok iz opozicije najavljuju kako će protesti u ovoj godini biti još jači i burniji.

“Ja, Suzana, nigdje ne bježim“, napisala je Davidova majka na Fejsbuk stranici grupe “Pravda za Davida“ odgovarajući tako na kritike koje su na njen i Davorom račun upućene preko društvenih mreža i medija bliskih režimu Milorada Dodika.

Ti mediji su ranije objavili kako je Davor, koji je nestao 30. decembra, pobjegao u Hrvatsku, pa zatim zatražio politički azil u Austriji, dok su na Suzanin račun upućene optužbe da je “uzela novac i pobjegla“.

Suzana Radanović, koja živi u Beču, poručila je kako već četiri godine stanuje na istoj adresi, a da je u novčaniku “veći procjep nego ikada“, kao i da je sav novac prikupljen za grupu “Pravda za Davuda“ i dalje na istom računu, što je lako provjeriti.

“To me i ne zanima jer je sve materijalno za mene izgubilo vrijednost onog dana kada mi je dijete nestalo“, navela je Radanović poručivši onima koji je napadaju kako treba da se srame laži koje šire pokušavajući na taj način da prikriju jedino ključno pitanje koje glasi: “Ko je ubio Davida?“.

Rekla je i kako je njen bivši suprug Davir na sigurnom, te da se sklonio kako ne bi bio ubijen kao i David navodeći kako će on svoju borbu svakako da nastavi.

Davor Dragičević nestao je nakon što je policija u Banjaluci 30. decembra silom rastjerala demonstrante koji su tražili odgovore o uzrocima Davidove smrti, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, te drugih policijskih službenika koje smatraju odgovornima za ometanje istrage i prikrivanje istine o Davidovoj smrti.

Suzana Radanović nakon toga je nastavila svakodnevno dolaziti pred pravoslavnu sabornu crkvu u Banjaluci, paliti svijeće za svog sina, a tamo joj se, uprkos policijskoj zabrani okupljanja, svake večeri pridružilo najmanje stotinak pripadnika grupe “Pravda za Davida”.

 

Izvor: Index/Klix

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

VDT PODGORICA ZA STANDARD: Samoinicijativno smo formirali predmet povodom...

Kako je saopšteno portalu Standard iz VDT Podgorica, to tužilaštvo je samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja...

Saobraćajna nesreća u Bijeloj: Poginula starica iz Herceg Novog

Kako Novski portal saznaje u Centru bezbjednosti Herceg Novi, nesreća se desila kada je vozač parkiranog šlepera...

Ova četiri “super pića” mogu vam pomoći smanjiti rizik...

Ako se ne liječi, hipertenzija (visoki krvni pritisak) dodatno opterećuje vaše krvne sudove, srce i druge organe,...

Crna Gora dobija novi trajekt pod nazivom “Ruka pravde”

"Zahvaljujući saradnji JP Morskog dobra , ministarke Ane Novaković Đurović, lokalnih samouprava, mnogih državnih institucija i Vlade...

DPS Nikšić: Građanski Nikšić srami se nacionalističkih pokliča i...

Ti oslobodioci, po njihovim riječima, svojim nastupima i (ne)činjenjima stvaraju “pogodno tlo za bujanje nacionalističkih, fašističkih i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare