Izvor:Klix.ba

Ministru u BiH prijetili smrću jer je predložio da 4. maj bude neradni jer 1. pada u nedjelju

Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prijavio je prijetnje smrću koje je dobio zato što je predložio da 4. maj bude neradni dan u školama za djecu i radnike na području ovog kantona zbog podudaranja bajramskih i prvomajskih praznika.

Ranije su ovo ministarstvo i ministar Kozlić predložili školama da 4. maj bude neradni s obzirom na to da 1. maj ove godine pada u nedjelju pa su u BiH automatski neradni dani ponedjeljak i utorak. Prvi dan Ramazanskog bajrama obilježava se u ponedjeljak 2. maja, piše Klix.ba.

“Imajući u vidu da je ove godine došlo do preklapanja praznika, smatramo da je potrebno neradnim danom proglasiti i 4. aj. Škole su u obavezi da pravovremeno informišu radnike škole, učenike i njihove roditelje ili staratelje sa sadržajem ove preporuke”, izjavio je Kozlić ranije za medije.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine takođe je ranije 1., 2. i 3. maj proglasila neradnim danima, ali preporuka Kozlića nije se svidjela građanima Zenice koji su politički protivnici stranke kojoj pripada Kozlić.

Pozivi na ubistvo

Tako je jedan od komentatora nakon niza uvreda putem društvene mreže Facebook dobio i komentar u kojem se poziva na ubistvo Kozlića.

“Danas sam policiji prijavio prijetnju smrću koja mi je upućena putem Facebooka. Očigledni povod za prijetnju je moja odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan. Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba ‘roknut u po glave’. Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, ali više neću”, napisao je ministar Kozlić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare