Najavljuje novi zakon, mogući izlazak RS iz BiH: Dodik opet preti destabilizacijom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska ima resurse da odgovori na odluku Ustavnog suda BiH i da će to učiniti veoma snažno, možda čak i neočekivano.

Povodom odluke Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao će će, čim bude prilike, biti predložen novi zakon sa istim sadržajem, te da će donositi svaki put novi, ako se bude ukidao.

„RS će se odsudno boriti. Pošto je poništen prethodni zakon, donećemo novi jer nema drugog načina borbe“, rekao je Dodik novinarima u Trebinju, prenosi agencija Patria.

Dodik je naglasio da BiH nije nadležna ni za kakav segment kada je riječ o imovini, a Ustavni sud BiH je antiustavna institucija koja se krije iza priče da su njegove odluke obavezujuće.

„Nema nijedne zemlje na svijetu u kojoj se decidno kaže da su odluke Ustavnog suda obavezujuće već je to predviđeno za nedorečene, propale, nedovršene zemlje“, rekao je Dodik.

Dodik je ponovo kazao da RS neće ostati u BiH jer RS nisu potrebni takav sud i pravo koje niko ne poštuje.

On kaže da je očigledno da je Ustavni sud BiH inkvizicijski što se tiče Republike Srpske i da hoće da problematizuje sve što je Ustavom i Dejtonskim sporazumom dato Republici Srpskoj

„To su spekulanti koji su ovde došli, stranci i dva muslimana koji ne podnose Republiku Srpsku“, rekao je Dodik, istakavši da su oni deo projekta da se omalovaži svaka nadležnost RS.

Dodik je govorio i o mogućim rezultatima izbora.

„Ako ovi izbori pokažu da je bila volja naroda da se različite, nepomirljive strukture uključe u sistem vlasti, to će dovesti do destabilizacije Republike Srpske, a u destabilizaciji imamo mnoge aždaje koje samo čekaju da nas progutaju. Zato se jedinstvo mora obezbjediti“, kazao je Dodik.

Ustavni sud BiH utvrdio je da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako navodi, nadležnost BiH.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
cikotickadjeku,
cikotickadjeku,
24/09/2022•02:55 02:55

izbecio, oci ka u ribe, strah iz njega vristi, pohlepa i prazna dusa sve hoce ali nista, BOG je velik sve vidi i za svakog je kraj kad on kaze, duduku na tebe je sad red!!!!!!!